Ο Δ. Βρύσαλης στον Ηχώ 99,8 για το νέο σύστημα καταγραφής νοσηλειών

11:50 π.μ. - Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Τρί, 07/50/2023
Image: Ο Δ. Βρύσαλης στον Ηχώ 99,8 για το νέο σύστημα καταγραφής νοσηλειών

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Επεκτείνεται άμεσα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, το νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών, το οποίο μέχρι στιγμής εφαρμόζεται πλήρως σε 2 Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και σε άλλα οκτώ νοσοκομεία σε διάφορες ΥΠΕ ανά τη χώρα. Το σύστημα στοχεύει στην αποτελεσματικότερη κατανομή των διαθεσίμων πόρων για τα Νοσοκομεία, καθώς και την καταγραφή του παραγόμενου έργου τους. Άμεσα μάλιστα, προβλέπεται η μεταφορά της αρμοδιότητας πληρωμής των νοσοκομείων από τον ΕΟΠΥΥ, αντί του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΑΝΓΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης σχολιάζει στον Ηχώ 99,8 την κίνηση αυτή της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι όλο αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών νοσοκομείων με τον οικονομικό στραγγαλισμό που θα επιφέρει. Όχι γιατί οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας αλλά γιατί η ίδια η πολιτεία δεν δίνει τη δυνατότητα να γίνονται χειρουργεία, να νοσηλεύονται άνθρωποι σε κλινικές. Η κυβέρνηση θα έρχεται και θα υποστηρίζει οτι δεν γίνεται καταγραφή, δεν παράγεται έργο, οπότε θα λέει “κλείνεται”. Δεν θα φταίνε όμως οι εργαζόμενοι. Στο Βενιζέλειο πχ οι οικονομικοί προϋπολογισμοί που θα δίνονται από τον ΕΟΠΠΥ θα είναι μειωμένοι. Με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείσουν λόγω μη χρηματοδότησης. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Πάμε σε μια άλλη λειτουργία των νοσοκομείων που θα αντιμετωπίζονται ως οικονομικές μονάδες και αυτό θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία τους, στους ασθενείς, στο επιστημονικό έργο που θα παράγεται κ.α.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τις θέσεις του κ. Βρύσαλη για την υγεία και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού.