Ο Καθηγητής Ιολογίας κ. Νικόλαος Κατής νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

9:59 π.μ. - Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Τετ, 23/59/2018
Image: Ο Καθηγητής Ιολογίας κ. Νικόλαος Κατής νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Καθηγητής Ιολογίας κ. Νικόλαος Κατής και ο κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης αναλαμβάνουν τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αντίστοιχα

Ο Καθηγητής Ιολογίας κ. Νικόλαος Κατής και ο κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης αναλαμβάνουν τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αντίστοιχα, μετά την αποπομπή των Γεώργιου Καρέτσου και Αθανάσιου Βλάχου.
 
Ο Καθηγητής Ιολογίας και τακτικός συγγραφέας πολλών ειδικών άρθρων που αφορούν στις ιώσεις των φυτών στο περιοδικό Γεωργία - Κτηνοτροφία κ. Νικόλαος Κατής, που θα είναι ο πρόεδρος, γεννήθηκε το 1953 και είναι καθηγητής Ιολογίας Φυτών του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε γεωπονία με Υποτροφία Αριστείας του ΙΚΥ και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος σε ζητήματα φυτοπροστασίας. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Για πολλά χρόνια έχει ασχοληθεί με την έρευνα στις ιολογικές ασθένειες των φυτών και έχει μεγάλη συμβολή στον εντοπισμό και στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων στην χώρα μας.
 
Ο Θανάσης Μπακαλέξης, που θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο από το 1979 έως το 2011 εργάσθηκε στον ΟΓΑ, ενώ την τριετία 2008-2011 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού. Το 2015 ανέλαβε διοικητής του ΟΓΑ, ενώ το 2016 έγινε ο πρώτος Διοικητής του νεοσύστατου οργανισμού ΕΦΚΑ.
 
 
froutonea.gr