Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων την εβδομάδα που μας πέρασε από τον Σπύρο Σιγουράκη

12:57 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023
12:12 μ.μ. - Παρ, 15/57/2023
Image: Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων την εβδομάδα που μας πέρασε από τον Σπύρο Σιγουράκη

Ο Σπ. Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος του Δημοπρατηρίου Golden Farm, μίλησε στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 "Γεραπετρίτικη Γη"

Την πορεία των τιμών στα κηπευτικά της Ιεράπετρας έδωσε μιλώντας στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Ιεραπετρίτικη Γη» κ. Σπύρος Σιγουράκης, οικονομολόγος, εκπρόσωπος του Δημοπρατηρίου Golden Farm.

Όπως ανέφερε, η μέχρι τώρα πορεία των κηπευτικών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η ζήτηση είναι αυξημένη καθώς θα πρέπει να τροφοδοτηθουν οι αγορές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πιο συγκεκριμένα στο εξαγώγιμο αγγούρι η τιμή είναι από 1.00- 1.10 ευρώ το κιλό. Επίσης η πιπεριά κέρατο επίσης εξαγώγιμο προϊόν, έχει ζήτηση και ικανοποιητική τιμή για την εποχή. Η ντομάτα, επειδή οι φυτεύσεις έγιναν τον Οκτώβρη, δεν έχει «μπει» ακόμα σε ποσότητες στην αγορά. Οι περισσότερες ποσότητες διοχετεύονται στην εσωτερική αγορά. Αυτό που παρατηρείται είναι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος για την περιοχή με ζεστή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με υγρασία και νοτιά δεν βοηθά στην ομαλή πορεία των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.