Πτώσεις δέντρων και προβλήματα ηλεκτροδότησης από τους θυελλώδεις ανέμους στην Ιεράπετρα

8:36 π.μ. - Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022
08:02 π.μ. - Πέμ, 10/36/2022
Image: Πτώσεις δέντρων και προβλήματα ηλεκτροδότησης από τους θυελλώδεις ανέμους στην Ιεράπετρα

Επί ποδός Πυροσβεστική και λοιπές υπηρεσίες

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις βραδινές ώρες στην Ιεράπετρα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω Webex. Από τους ανέμους υπάρχουν πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Επί ποδός βρίσκονται η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας.

hxonews φωτογραφία: Γιάννης Αϊβαλιωτάκης
φωτογραφία: Γιάννης Αϊβαλιωτάκης

-

hxonews φωτογραφία: Γιάννης Αϊβαλιωτάκης
φωτογραφία: Γιάννης Αϊβαλιωτάκης

-

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι από τα Φέρμα ως τον Μαύρο Κόλυμπο και τον Μακρύ Γιαλό αλλά και στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι από τα ξημερώματα φυσούν άνεμοι στην περιοχή με μεγάλη ένταση. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η ηλεκτροδότηση και σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας έχουν υποστεί ζημιές στύλοι και συνεργεία είναι επί ποδός για την αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον σε αρκετά σημεία υπάρχουν πτώσεις δέντρων. Τα σχολεία είναι σήμερα κλειστά μετά από απόφαση του Δημάρχου. Ο κ αντιδήμαρχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ζημιών σε θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες. Συνέστησε δε μεγάλη προσοχή στους πολίτες για την αποφυγή ατυχήματος. 

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ιεράπετρας:

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ύστερα από ενημέρωση του Αντιδημάρχου Μακρύ Γιαλού, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη και κ. Κωνσταντίνου Αστροπεκάκη, με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022όλες οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεραπετρας, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν και της αδυναμίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα προστασίας για την covid 19.