Θυμός και Παιδί

5:56 μ.μ. - Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
05:02 μ.μ. - Τρί, 23/56/2016
Image: Θυμός και Παιδί

Στο Ευ Ζην με την Κατερίνα Μιχελάκη μίλησε η Ψυχολόγος Κουφάκη Αγγελική αναφορικά με το θέμα του θυμού στα παιδιά.

Στον Ηχώ Fm και στην εκπομπή Ευ Ζην με τη Κατερίνα Μιχελάκη αυτήν την Τετάρτη αναλύθηκε το ενδιαφέρον θέμα του θυμού στα παιδιά. Καλεσμένη ήταν η Κουφάκη Αγγελική  ψυχολόγος με ειδίκευση στα παιδιά, κάτοχος μεταπτυχιακού και Διδάκτορ Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υπεύθυνη του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου ΄΄Ανάπτυξη΄΄ στην Ιεράπετρα, με την οποία αναλύθηκε  επιστημονικά και εκτενέστερα το φαινόμενο του παιδικού θυμού καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης του.
 
Στην  συζήτηση αναλύθηκαν καίρια ερωτήματα γονιών και παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με το θέμα αυτό.
 
Ορισμένες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν είναι οι εξής: 
Tι είναι ο θυμός και για πιο λόγο τα παιδιά θυμώνουν. 
Ποιοι είναι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε κρίση θυμού καθώς και από ποια ηλικία αρχίζει να εμφανίζεται πιο έντονα το φαινόμενο αυτό.
Επιπλέον αναφέρθηκαν τρόποι και τεχνικές ούτος ώστε να μπορέσει να διαχειρίζεται λειτουργικά τον θυμό του, ενώ παρουσιάστηκε εκτενέστερα το αρνητικό αντίκτυπο των γονιών που θυμώνουν και πως αυτή αντίδραση οδηγεί σε αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς λόγω της μίμησης.
 
Τέλος αναλύθηκε και η αντιμετώπιση του προβλήματος αναφορικά με τις αντιπαραθέσεις και τις διαμάχες ανάμεσα αδέλφια και ποια θα πρέπει να είναι η στάση των γονιών απέναντι σε αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι μέσα στην οικογένεια.
 
Ακούστε εδώ το 2ο κομμάτι

1ο κομμάτι