Τσίπρας: Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κλείσιμο νοσοκομείων και περιορισμό προσωπικού

12:51 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Πέμ, 15/51/2021
Image: Τσίπρας: Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κλείσιμο νοσοκομείων και περιορισμό προσωπικού

Ποιο ήταν το διπλό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε πολίτες και κυβέρνηση

Στην Ιεράπετρα βρέθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Λασίθι και Ηράκλειο.

Σε πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο προσανατολισμός δεν πρέπει να είναι το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων ούτε οι απολύσεις προσωπικού. Ο προσανατολισμός θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των δομών υγείας και η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Αλλά και το να κρατήσουμε το επιστημονικό μας δυναμικό στη χώρα μας, ανέφερε καλώντας στη συνέχεια τον κόσμο να εμβολιαστεί αλλά και να τηρεί τα μέτρα.

hxonews
hxonews
hxonews

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων συνοδευόταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη. Στο Νοσοκομείο ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κα Κατερίνα Γεωργία του μετέφεραν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και την ανάγκη ενίσχυσής του, ζητώντας τη στήριξή του σε αυτή την κατεύθυνση. Παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο σύλλογος φίλων του νοσοκομείου κ.α.

hxonews
hxonews
hxonews

Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: Τούτη την ώρα θέλω να δώσω ένα βασικό μήνυμα εδώ, από την Κρήτη. Εφόσον η πανδημία είναι εδώ, έχουμε όλοι μας μια βασική υποχρέωση. Πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Να αξιοποιήσουμε ένα από τα βασικά ¨όπλα" που μας δίνει η επιστήμη, το εμβόλιο. Καλώ τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να δώσω από εδώ, από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι προς την κυβέρνηση. Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης νοσοκομείων, κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού. Έπρεπε τουλάχιστον από αυτή την πανδημία να έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια Νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές. Οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές να υλοποιηθούν. Είναι η ώρα της εγρήγορσης, για την προστασία του καθενός και της κάθε μιας, είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης, του αγώνα, για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews