Ανοιχτή επιστολή Μ. Λιαπάκη για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές δράσεις δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας

7:14 π.μ. - Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Τρί, 02/14/2021
Image: Ανοιχτή επιστολή Μ. Λιαπάκη για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές δράσεις δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας στέλνει ο Μιχάλης Λιαπάκης με θέμα την ρατσιστική και ακροδεξιά πρακτική γνωστού δημοτικού συμβούλου του ΔΣ Ιεράπετρας

Κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια πρωτόγνωρη και μη αρμόζουσα συμπεριφορά γνωστού δημοτικού συμβούλου. Οι ακροδεξιές και ρατσιστικές ενέργειες που έχει προβεί κατά καιρούς προσβάλει όχι μόνο το δημοτικό συμβούλιο που μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αδιάφορο αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας. Με ρατσιστικές και ξενοφοβικές συγκεντρώσεις σε Ιεράπετρα , Τυμπάκι εκθέτει την πόλη μας όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνιο μέσω των δημοσιευμάτων από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας. Φίλα προσκείμενος στον προσφατα καταδικασθέντα για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής του ακροδεξιού μορφώματος ¨Ελληνες για την Πατρίδα΄΄ Ηλία Κασιδιάρη δεν χάνει ευκαιρία να επιδείξει τις υψηλές του γνωριμίες. Το τελευταίο περιστατικό και αφορμή για την παρούσα επιστολή έλαβε χώρα στις 31/01/2021 όταν με αφορμή την επέτειο για το περιστατικό στα Ίμια και τον θάνατο των τριών στρατιωτικών μας κατάφερε να προσβάλλει για ακόμα μία φορά την περιοχή μας καταθέτοντας στεφάνι εξ ονόματος του Ηλ. Κασιδιάρη. Εκμεταλλευόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες ( που απέχουν πολύ από την ιδεολογία που πρεσβεύει) και τον εκλογικό νόμο κατάφερε να έχει λόγο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να του δίνεται η ευκαιρία ουκ ολίγες φορές να καταθέτει τις ακροδεξιές , ρατσιστικές και φασίζουσες απόψεις του. Προσωπικά προσβάλλομαι και ντρέπομαι για την παρουσία του εκεί και θεωρώ ότι το ίδιο θα έπρεπε να νιώθει σύσσωμο το Συμβούλιο. Τέτοιες απόψεις είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται σε μία επαρχία που κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι αυτού του είδους την ιδεολογία κυρίως στα δυτικά της χωριά.

Σας καλώ από την θέση που κατέχετε να πράξετε τα κάτωθι.

α) Να καταδικάσετε προσωπικά ως Πρόεδρος την συμπεριφορά του εν λόγω δημοτικού Συμβούλου.

β) Την εισαγωγή ανάλογου θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για την κατάθεση των απόψεων όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και την έκδοση ψηφίσματος που να καταδικάζει όχι μόνο τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αλλά γενικότερα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

γ) Να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες από τους νόμους ενέργειες για την αποπομπή του εν λόγω δημοτικού συμβούλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

δ) Να αναγνωσθει και να διαμοιραστεί η παρούσα επιστολή σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις.

Οφείλετε και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμών την Δημοκρατία πρίν να είναι αργά.

Με τιμή

Λιαπάκης Μιχάλης

Μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την Παράταξη Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα.

hxonews