Η απάντηση Πανταζή στην επιστολή Πετρά

12:59 μ.μ. - Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Τρί, 04/59/2020
Image: Η απάντηση Πανταζή στην επιστολή Πετρά

Κατά της δημιουργίας κλίματος πόλωσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δηλώνει η παράταξη Πανταζή

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ της Ιεράπετρας την επιστολή που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Αντώνης Πετράς. Επιστολή, με την οποία έβαλλε κατά της παράταξης μας με αδικαιολόγητα σκληρούς, αβάσιμους και αήθεις χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε κανέναν. Αφορμή υπήρξε η κατάθεση λίστας προτάσεων για την Επιτροπή Υγείας του Δήμου μας. Λίστα η οποία ήταν η απάντηση της παράταξης μας σε αίτημα του ίδιου του πρόεδρου κου Γιάννη Σαραντώνη προς όλα τα καταξιωμένα μέλη που στελεχώνουν την επιτροπή.

Με την παρούσα δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην πρωτόγνωρη και ανούσια αντιπαράθεση και το κλίμα πόλωσης που έχει ατυχώς δημιουργήσει ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, την στιγμή μάλιστα που η Ιεράπετρα διανύει ίσως και την χειρότερη θεσμική και πολιτική απαξίωση της.

Αποτελεί πεποίθηση μας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές πρακτικές δεν ωφελούν κανένα, την στιγμή που η σύμπνοια και η συνεργασία στην αντιπολίτευση αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση της ισοπέδωσης που προκαλείται από την δημοτική αρχή Καλαντζάκη.

Σε καμία περίπτωση η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ και τα μέλη της, δεν θα επιτρέψει την συνέχιση της κατρακύλας στον τόπο μας. Επιζητούμε συνεχώς συμμάχους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας και των συνδημοτών μας και όχι το προσωπικό μας συμφέρον.

Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι λάθος από κάποιον να βάλλει και να υποβαθμίζει καταξιωμένους και έμπειρους εκπροσώπους των ΜΜΕ όπως ο κος Μάριος Διονέλλης, που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει το Δήμο μας σε δύσκολές περιόδους (όπως την περίοδο της διεκδίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας), λέγοντας μάλιστα ότι συμμετέχουν σε κατασκευασμένα ρεπορτάζ.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης και στην δημοτική αρχή, ότι και η ‘’κοινωνική προσφορά’’ όπως όλα τα άλλα έχουν όρους, κανόνες και προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια, δεν είναι κάτι ανεξέλεγκτο. Η γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα για αυτούς που την ασκούν και απαιτεί αγαστή συνεργασία. Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι «ανακαλύψαμε την Αμερική», προσπαθούμε για τους συνδημότες μας και δεν είμαστε αλάνθαστοί. Προσπαθούμε όμως, δηλώνουμε παρόντες και αυτό οφείλεται να μας το αναγνωρίσετε, όπως άλλωστε κάνουν καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας.

Δεν θα ακολουθήσουμε, δεν θα συμμετέχουμε, δεν θα συρθούμε σε τακτικές που αμαυρώνουν και υποβαθμίζουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Ο κάθε δημότης έχει την δική του αξία τα δικά του ιδανικά, εμείς αυτό πρεσβεύουμε, αυτό υπηρετούμε και αυτό μας προσδιορίζει ως παράταξη.

Αφουγκραζόμαστε τον παλμό και την αγονία των Γεραπετριτών, διαπιστώνουμε καθημερινά την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, την αδυναμία να θέσει προτεραιότητες οδηγώντας τον Δήμο σε ουσιαστικές αστοχίες και συσσώρευση προβλημάτων. Συμμετέχουμε ενεργά, υπηρετούμε τους συνδημότες μας και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με όποιο τρόπο μας επιτρέπει η θεσμική μας θέση.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης