Πανταζής: Η παρούσα δημοτική αρχή δηλώνει αναρμόδια στα δύσκολα

10:51 π.μ. - Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Πέμ, 05/51/2020
Image: Πανταζής: Η παρούσα δημοτική αρχή δηλώνει αναρμόδια στα δύσκολα

Κακοτεχνίες στους δρόμους του Αναδασμού, κεραία κινητής σε πρώην δημοτικό σχολείο, χωρίς επιτροπές ο Δήμος Ιεράπετρας

Σε μια σειρά θεμάτων που αναδείχθηκαν και μέσα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής.

Ένα από αυτά, είναι ο τρόπος εκτέλεσης του έργου τσιμεντόστρωσης δρόμων στην περιοχή Αναδασμός που βρίσκεται μεταξύ των ορίων Παχειάς Άμμου – Καβουσίου. Ο Αναδασμός και τα όρια του δεν αμφισβητούνται είπε ο κ. Πανταζής και πρόσθεσε ότι με το έργο θα γίνει διάνοιξη και διαπλάτυνση δρόμων, θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα προσεγγίσει επενδύσεις. Από πλευράς του ΤΟΕΒ της περιοχής υπήρξε καλή διάθεση και μάλιστα ο ΤΟΕΒ πλήρωσε μετακίνηση κολεκτέρ για να γίνει η διαπλάτυνση. Το συγκεκριμένο όμως έργο βρίθει σειράς προβλημάτων. Υπάρχουν τσιμεντένια φρεάτια που είναι ψηλότερα και θα πρέπει να κατέβουν στο επίπεδο του δρόμου, υπάρχουν περίπου 10 στύλοι της ΔΕΗ που πρέπει να απομακρυνθούν για να μην είναι στη μέση του δρόμου και σε κάποια σημεία πρέπει να γίνουν τοιχία αντιστήριξης. Η χάραξη δεν έχει γίνει σωστά και υπάρχουν και κακοτεχνίες, σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στα στοιχεία για το πόσιμο νερό στην Ιεράπετρα και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στη σελίδα του δήμου. Όπως είπε, αυτό που προκύπτει από τις αναλύσεις είναι πως ορισμένα στοιχεία βρίσκονται πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια και μάλιστα σε κάποια χωριά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Επίσης φαίνεται ότι δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα στοιχεία ειδικά από τους επαναληπτικούς ελέγχους. Η απάντηση από πλευράς δήμου μέσω του αντιδημάρχου με δελτίο τύπου δεν καλύπτει ειδικά απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ως παράταξη έχουν καταθέσει έγγραφο και ζητούν περαιτέρω ενημέρωση. Προτείνουν δε παρεμβάσεις ώστε να γίνουν βελτιώσεις όπως στενή παρακολούθηση με συχνούς ελέγχους ή και χρήση χλωριωτών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης έκανε λόγο για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου στον Άγιο Ιωάννη. Ο χώρος χρησιμοποιείται ως λαογραφικό μουσείο που θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το καλοκαίρι. Η παρουσία μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας δεν συνάδει με έναν τέτοιο χώρο έτσι όπως τώρα αυτός θα αξιοποιηθεί. Η πρόταση που ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε περαιτέρω ανανέωση του συμβολαίου με το ποσό των 2.500 ευρώ. Τελικά δεν πέρασε μετά τις παρατηρήσεις που έκαναν ως παράταξη επί του θέματος και την αντιπρόταση να μην δοθεί παράταση για τους παραπάνω λόγους. Σχολίασε πάντως ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την επιμονή του Δημάρχου στην περαιτέρω ανανέωση του συμβολαίου.

Αναφέρθηκε κατόπιν στο θέμα της τουριστικής προβολής του δήμου για την οποία θα διατεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ, επισημαίνοντας την απουσία προτάσεων από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου η οποία εξάλλου… δεν έχει συσταθεί. Σχολιάζοντας στο σημείο ότι δεν έχει συσταθεί ούτε η επιτροπή υγείας όταν υπάρχουν όλες αυτές οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό.

Τέλος μίλησε για περίπτερα που είναι εκτός λειτουργίας και δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά και για ένα συγκεκριμένο που έχει κάνει καταπάτηση χώρου θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν γίνεται έλεγχος για αυτά.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή:

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παχειάς Άμμου – Καβουσίου κ. Γιώργος Ρελάκης λέγοντας πως ο σχεδιασμός για τον Αναδασμός έγινε από το 1975 κάνοντας στη συνέχεια ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα ως προς τη χάραξη και τη διάνοιξη των δρόμων που αναδείχθηκαν τώρα με το έργο ασφαλτόστρωσης επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με τον Δήμο θα αναζητηθούν λύσεις.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ρελάκη: