Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

11:29 π.μ. - Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
11:12 π.μ. - Τρί, 06/29/2022
Image: Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ασκήθηκε εις βάρος του 32χρονου αστυνομικού που συνελήφθη για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να πάρει προθεσμία και μέχρι την απολογία του θα παραμείνει υπό κράτηση.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε ομάδα Ρομά, επικράτησε μεγάλη ένταση, σημειώθηκαν επεισόδια ενώ ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα τόσο εντός όσο κι εκτός των Δικαστηρίων.

hxonews

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

hxonews

Ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

tvxs.gr