Κορωνοϊός | Όλες οι εξελίξεις στην Ιεράπετρα σήμερα 16.03

9:22 π.μ. - Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Δευ, 16/22/2020
Image: Κορωνοϊός | Όλες οι εξελίξεις στην Ιεράπετρα σήμερα 16.03

Καθημερινά ο Ηχώ 99,8 και το hxonews.gr σας ενημερώνουν για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από επιστήμονες και ειδικούς γύρω από το θέμα

 Δώδεκα προτάσεις προς την Δημοτική αρχή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και την προστασία των ευπαθών ομάδων από την Πανδημία, καταθέτει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο». Δείτε εδώ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Εμμ. Καλλιονάκης δήλωσε ότι προχωρούν σε αλλαγές στη χρήση χώρων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ως προληπτικό μέτρο για τον κορωνοϊό. Για τον λόγο αυτό γίνεται επίταξη της Παθολογικής – Πνευμονολογικής κλινικής με χωριστή είσοδο που θα λειτουργεί ως κλινική κορωνοϊού. Θα διαθέτει προς το παρόν 19 κρεβάτια τα οποία με τις διαμορφώσεις που θα γίνουν, θα αυξηθούν σε 26. Είπε ακόμη ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν υπάρχουν.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη:

-

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Καρτσάκης κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να προσέρχονται στις αστυνομικές υπηρεσίες μόνο για έκτακτη ανάγκη. Επίσης καλό θα είναι να επικοινωνούν με την αστυνομία πριν την προσέλευση στις υπηρεσίες και να μην καλούν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ¨100¨ χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή για πληροφορίες μη Αστυνομικής φύσεως. Σε ότι αφορά τον έλεγχο που γίνεται από πλευράς τους για την τήρηση των μέτρων προστασίας όπως αυτά ανακοινώνονται από την πολιτεία σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτά θα πρέπει να τηρούνται και σε οποιονδήποτε έλεγχο από τα αρμόδια όργανα να υπάρχει η συνεργασία, γιατί στόχος είναι η προστασία των πολιτών.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καρτσάκη:

-

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παναγιώτης Σαρρής είπε πως τα μέτρα έχουν εν μέρη αρχίσει να αποδίδουν ωστόσο τα αποτελέσματα θα φανούν καλύτερα τις επόμενες ημέρες κυρίως κατά την περίοδο του Πάσχα. Ωστόσο, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες τον κίνδυνο και κυκλοφορούν σε παραλίες, βουνά και αλλού. Αυτό αποτελεί κίνδυνο διασποράς του ιού, είπε και τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της λήψης μέτρων ατομικής προστασίας. Και μην ξεχνάμε Μένουμε Σπίτι.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σαρρή:

-

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης δήλωσε οτι ως σύλλογος στηρίζουν την κίνηση μελών τους να κλείσουν οικειοθελώς τα καταστήματά τους ως προληπτικό μέτρο για τον κορωνοϊό. Ευελπιστούν στη συμμετοχή και άλλων και τονίζουν ότι ο αγώνας είναι κοινός. Ζητούν δε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και για τους εμπόρους.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπινιχάκη:

-

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης με την ιδιότητά του και ως οικονομολόγος έδωσε χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, τις άδειες ειδικού σκοπού για το προσωπικό κ.α. Κάλεσε στη συνέχεια όποιον διαπιστώνει φαινόμενα αισχροκέρδειας να το καταγγέλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως την υπηρεσία Εμπορίου της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη:

-

Η μικροβιολόγος κα Σοφία Κανάκη δήλωσε ότι σε κανένα εργαστήριο δε διενεργείται ο έλεγχος για τον κορωνοϊό. Τα ιδιωτικά εργαστήρια είναι ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν μόνο έκτακτα περιστατικά κατόπιν συνεννόησης και με τον γιατρό. 

Ακολουθεί συνέντευξη κας Κανάκη:

-

Ο επικεφαλής της παράταξης Αργύρης Πανταζής μίλησε για τη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι σχολιάζοντας ότι δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι έχουν κληθεί εκτός από δημοτικούς συμβούλους που είναι γιατροί. Είναι απαράδεκτο οι επικεφαλής των παρατάξεων να μην έχουν λάβει πρόσκληση τόνισε. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή:

-

Η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη ενημέρωσε για το πως θα λειτουργεί ο Δήμος Ιεράπετρας αυτές τις κρίσιμες ημέρες. Δεν θα λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου , με κοινό. Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα τηλέφωνα και οι λοιποί τρόποι επικοινωνίας με τον Δήμο πχ ηλεκτρονικά. Πολιτικοί γάμοι δεν θα πραγματοποιηθούν εκτός από τις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ως επείγον και χωρίς τη συμμετοχή κόσμου. Σήμερα Δευτέρα στη 13.00 θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο για να εξεταστεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Χατζημαρκάκη:

-

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σαρρή:

-

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Χατζάκη:

-

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ξανθού και κ. Μαμαντόπουλου:

-

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: