17 Νοέμβρη: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια

5:53 μ.μ. - Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017
05:11 μ.μ. - Τετ, 15/53/2017
Image: 17 Νοέμβρη: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια

Σχολικές εκδηλώσες και αργία για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών περιλαμβάνει η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφορικά με την Επέτειο του Πολυτεχνείου»

Ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 
1.Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
2. Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων καλούνται να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων παρακαλούνται όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.
 
3.Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.
 
4.Τα εσπερινά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και τα απογευματινά και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017.
 
Ειδικότερα, όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν όσα περιγράφονται στο αρ. 3, παρ.2γ και 6 του Π.Δ.79/2017 (Α΄109).
 
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.
 
Για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών οι  ημέρες διακοπών και αργιών καθορίζονται ως εξής:
 
 
Διακοπών:
 
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
 
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα
 
 
Αργιών:
 
I) Όλες τις Κυριακές
 
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
 
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
 
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
 
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
 
VI) Την Καθαρά Δευτέρα
 
VII) Την 1η Μαΐου
 
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε Φροντιστηρίου και Κέντρου Ξένων Γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
 
VIIII) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
 
Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών παραμένουν κλειστά.
 
Δύναται τις ημέρες αργιών και διακοπών να λειτουργούν οι Γραμματείες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
 
Πηγή: iPaideia.gr