1η Ιουλίου οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Ο αερολιμενάρχης στον Ηχώ 99,8

12:20 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
12:06 μ.μ. - Τετ, 03/20/2020
Image: 1η Ιουλίου οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Ο αερολιμενάρχης στον Ηχώ 99,8

Σταδιακά ανοδική η κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μετά την άρση μέτρων κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά την κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» όπου μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται μόνο πτήσεις του εσωτερικού Τις ημέρες που η πανδημία ήταν σε έξαρση περίπου 50 άτομα , καθημερινά, επέλεγαν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο με τον αριθμό να αυξάνεται σταδιακά μετά την άρση των μέτρων. Πλέον ο αριθμός των επιβατών αγγίζει περίπου τους 400. Σαφώς η εικόνα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δεν θυμίζει περυσινές ή προηγούμενες περιόδους που τέτοια εποχή λόγω και του τουρισμού χιλιάδες επιβάτες ταξίδευαν από και προς την Κρήτη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ηρακλείου κ. Γ. Πλιάκας.

Ο κ. Αερολιμενάρχης τόνισε ότι μεγάλη σημασία δίνεται στην λήψη προληπτικών μέτρων όπως προβλέπεται με βάση τις οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία. Μέτρα που θα πρέπει να τηρούν οι επιβάτες, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική. Μέτρα λαμβάνονται και για την προστασία των εργαζομένων στο Αεροδρόμιο. Μεγάλη έμφαση δίνεται και στο θέμα της καθαριότητας των χώρων του αεροδρομίου.

Ο κ. Πλιάκας είπε ακόμη ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα πτήσεις από το εξωτερικό αναμένεται να δεχθεί το αεροδρόμιο από την 1η Ιουλίου και μετά. Το εάν ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αυτό θα αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και περιμένουν οδηγίες από τους αρμόδιους.