1η Οκτωβρίου οι ενημερωτικές συναντήσεις για την καστανή ρυτίδωση στην Ιεράπετρα

2:14 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Δευ, 14/14/2020
Image: 1η Οκτωβρίου οι ενημερωτικές συναντήσεις για την καστανή ρυτίδωση στην Ιεράπετρα

Ανακοίνωση από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας για τις δράσεις τους

Ενημερώνουμε τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας ότι την εβδομάδα από 07/09 έως 13/09/2020 (Ε37) το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

1) Συντονισμένες επαφές με όλους του νόμιμους αγροτικούς συλλόγους στην περιφέρεια Κρήτης και την από κοινού αποστολή αιτημάτος, για στήριξης της απαίτησης του αγροτικού κόσμου, για άμεση οικονομική ενίσχυση στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Το αιτήματα μας απευθυνόταν προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και στους 16 συνολικά Βουλευτές της Κρήτης.

Αναμένουμε τις απαντήσεις με τις παρεμβάσεις των παραπάνω, για ενίσχυση του αιτήματος μας. Θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση τους, προς ενημέρωση των αγροτών ολόκληρης της Κρήτης.

2) Διεργασίες για την μεταβολή του νομικού πλαισίου, με βάση τις ανάγκες της περιοχής μας, για την νομιμοποίηση της εργασίας από εργάτες γης που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα.

3) Για το θέμα της ίωσης Καστανής Ρυτίδωσης σε καρπούς τομάτας και πιπεριάς. ορίστηκε ΝΕΑ ημερομηνία διεξαγωγής ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε κλειστές ομάδες την Πέμπτη 01.10.2020. Παρακαλούνται, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ την συμμετοχή τους , λόγω περιορισμένων θέσεων.

4) Ανακοινώνουμε στον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού ότι τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμένουν ανοιχτά για επιπλέον ενημέρωση, εγγραφές, κ.α., κάθε Δευτέρα 19:00 – 21:00.