Απολύσεις σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ για πλαστά πτυχία

10:09 π.μ. - Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Δευ, 19/09/2016
Image: Απολύσεις σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ για πλαστά πτυχία

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι για πλαστά και παραποιημένα πτυχία εργαζομένων στα νοσοκομεία συνεχίζονται - ήδη έχουν απολυθεί 2 υπάλληλοι από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο

Ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο μικροσκόπιο οι περιπτώσεις 4 ατόμων που εργάζονται στο Βενιζέλειο και φέρονται να προσκόμισαν πτυχία και απολυτήρια με παραποιημένη τη βαθμολογία. Η διαδικασία του ελέγχου είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα όταν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν οι ίδιοι αλλοίωσαν τα πιστοποιητικά των σπουδών τους. 
 
Σύμφωνα με την "Πατρίς" στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με το διοικητικό διευθυντή Παναγιώτη Κονιδάκη, βρέθηκε μια νοσηλεύτρια Δ.Ε. που είχε παραποιήσει το βαθμό του απολυτηρίου της. Το 12 έγινε 18 - 19. Είχε βαθμολογήσει τον εαυτό της σχεδόν με... άριστα εξασφαλίζοντας έτσι την πρόσληψή της. Η νοσηλεύτρια πέρυσι πήρε το δρόμο της οριστικής εξόδου από το νοσοκομείο.
 
Στο Βενιζέλειο ο έλεγχος των πιστοποιητικών και των πτυχίων 1.000 εργαζομένων συνεχίζεται και ήδη έχει απολυθεί ένας υπάλληλος για προσκόμιση πλαστού πτυχίου ενώ έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή σε ένα ακόμη για παραποίηση βαθμολογίας. 
 
Στο νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% του ελέγχου στους φακέλους των υπαλλήλων, ενώ τώρα εξετάζονται οι τέσσερις περιπτώσεις των εργαζομένων τα πτυχία των οποίων στις διασταυρώσεις που γίνονται, παρουσιάζουν μεταξύ άλλων πρόβλημα αναφορικά με την παραποίηση του βαθμού τους... προς τα πάνω. Να σημειωθεί ότι όταν πρόκειται για περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους διαπιστώνεται ότι χρησιμοποίησαν πλαστό τίτλο σπουδών, ο οποίος ήταν τυπικό προσόν για την πρόσληψη, γίνεται άμεσα ανάκληση διορισμού.
 
Ο διοικητής ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου Γιάννης Τασιόπουλος επιβεβαίωσε στην εφημερίδα "Πατρίς" ότι ελέγχονται αυτή την περίοδο οι φάκελοι 4 εργαζομένων του Βενιζελείου, τονίζοντας ότι η διαδικασία του ελέγχου είναι και θα είναι συνεχής, ενώ η διοίκηση θα λαμβάνει σε κάθε περίπτωση όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.