Γίνε και εσύ ερευνητής του «istorima» στο Λασίθι - Στηρίζω το μέλλον καταγράφοντας το παρελθόν

1:21 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
01:01 μ.μ. - Πέμ, 21/21/2021
Image: Γίνε και εσύ ερευνητής του «istorima» στο Λασίθι - Στηρίζω το μέλλον καταγράφοντας το παρελθόν

Αν είσαι νέος από 18 έως 35 ετών, κάνε αίτηση για τη θέση του ερευνητή

Ηπρόσκληση ερευνητών του istorima για τους νομούς της Κρήτης, Λασίθι, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, άνοιξε και καλεί νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών που αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του, να καταγράψουν τις ιστορίες του. Τί είναι όμως το Istorima και πώς μπορείτε και εσείς να γίνεται ερευνητής στον Νομό Λασιθίου και την υπόλοιπη Κρήτη;

Ο κ. Γιάννης Μπερέτσος Manager of Communications & Creative Brand Development μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το "Istorima" και τους στόχους του εγχειρήματος

Το Istorima είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό τη δημιουργία Αρχείου Προφορικών Ιστοριών της Ελλάδας μέσα από την προσφορά 9μηνης αμειβόμενης απασχόλησης σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Μέχρι τώρα 220 ερευνητές από την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του Αιγαίου έχουν συλλέξει πάνω από 5000 ιστορίες. Για τα επόμενα 4 χρόνια το istorima θα εκπαιδεύσει 1500 ερευνητές από κάθε νομό της χώρας για να καταγράψουν προφορικές ιστορίες από τον τόπο καταγωγής τους.

Οι ερευνητές συλλέγουν διηγήσεις και ιστορίες, παλιές και σύγχρονες, από διάφορες ιστορικές περιόδους και από ένα εύρος θεμάτων. Παρακινούν τα μέλη της οικογένειάς τους, τους φίλους και τους κατοίκους της κοινότητάς τους, να μοιραστούν τη δική τους αφήγηση ώστε να μη χαθούν οι ιστορίες τους. Οι ιστορίες θα διαφυλάσσονται σε ένα αρχείο προσβάσιμο στο κοινό ενώ επιλεγμένες θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα www.istorima.org.

Ιδρύτριες του έργου είναι η ιστορικός και Provost του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Katherine Fleming και η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου. Το istorima υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org