Ανοίγει ο φάκελος αεροδρόμιο «Ξένιος Ζευς»

10:12 π.μ. - Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
10:01 π.μ. - Τετ, 22/12/2020
Image: Ανοίγει ο φάκελος αεροδρόμιο «Ξένιος Ζευς»

Τι θα κάνουν οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου;

Η έγκριση άσκησης αίτησης για το διορισμό προσωρινής διοίκησης της εταιρείας Αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης-Ξένιος Ζευς ΑΕ. ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας. Ο κ. Αργύρης Πανταζής μέλος της επιτροπής και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας πως υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν όπως είναι η περιουσία της εταιρίας, οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, οι φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κ.α. Θα πρέπει επίσης να συγκληθεί Γ.Σ. για να συζητηθεί η λύση της εταιρίας.

Είναι αναγκαία η σύσταση νέου Δ.Σ. καθώς εκτός των άλλων αρκετά μέλη έχουν φύγει από τη ζωή. Μέτοχοι εξ οφίτσιο στο Δ.Σ. είναι οι εκάστοτε Δήμαρχοι Ιεράπετρας Αγίου Νικολάου. Εκτίμησε ότι είναι η αρχή του τέλος για ένα σημαντικό έργο που δεν έγινε ποτέ καθώς εξάλλου η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου υπάρχει όρος που δεν επιτρέπει τη δημιουργία νέου αεροδρομίου σε συγκεκριμένη απόσταση.

Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή:

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη λέγοντας πως για αυτό το έργο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού αλλά και από πολίτες , φορείς επιχειρηματίες που είχαν όραμα να γίνει πραγματικότητα το αεροδρόμιο Ξένιος Ζεύς. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Οι μέτοχοι είχαν δώσει αρκετά χρήματα για την εποχή και το κεφάλαιο παραμένει ως ένα αξιοσέβαστο ποσό που φτάνει τις 420.000 ευρω με τα οποία είχαν γίνει αγορές. Ο φάκελος με τα παραστατικά είναι στη διάθεση της υπηρεσίας στου δήμου. Ο νόμος τώρα προβλέπει ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο. Επίσης θα συσταθεί μια προσωρινή διοίκηση που θα την ορίσει με από πρόταση της νομικής υπηρεσίας το δικαστήριο ώστε να γίνει εν συνεχεία Γενική Συνέλευση. Εκτιμάται πως στη συνέχεια θα γίνει εκποίηση της περιουσίας και θα γίνει λύση της εταιρίας.

Ακούστε εδώ την κα Χατζημαρκάκη: