Ν. Παπαδάκης - «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι της Ιεράπετρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα

9:33 π.μ. - Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Τετ, 26/33/2022
Image: Ν. Παπαδάκης - «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι της Ιεράπετρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Με συνεχείς παρεμβάσεις η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Ιεράπετρας επιχειρεί σε διάφορα σημεία για τη διάνοιξη δρόμων που έχουν κλείσει από τις τελευταίες χιονοπτώσεις. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Παπαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γουλιδάκη και την υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας στην αντιπεριφέρεια προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την Ανατολή και τις Μάλλες. Μηχανήματα του δήμου είναι στις Μάλλες και την Καλαμαύκα. Επίσης παρεμβάσεις γίνονται και στο Ορεινό. Σε Σελάκανο και Θρυπτή η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη και η διάνοιξη των δρόμων εκεί, θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο εκτός εάν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη. Συνέστησε στους πολίτες αυξημένη προσοχή και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις γιατί υπάρχει παγετός και ολισθηρότητα.

-

Σε ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας αναφέρονται τα εξής:

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι σε τακτική επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Έχουν καταγραφεί, μέχρι αυτή την ώρα, έντονα πρόβλημα ολισθηρότητας εξ αιτίας της χιονόπτωσης και του δημιουργούμενου παγετού στο οδικό δίκτυο προς Ανατολή , Μάλλες ,Χριστό και Καλαμαύκα.

Συνίσταται η αποφυγή των μετακινήσεων και η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων όταν οι μετακινήσεις είναι αναγκαίες.

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι για Θρυπτή και Σελάκανο.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Πολιτικής Προστασίας

Νεκτάριος Παπαδάκης

Την εικόνα για την περιοχή του Μακρύ Γιαλού μας δίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης λέγοντας ότι σήμερα έπεσε χιονόνερο και χαλάζι κατά τις πρωινές ώρες ωστόσο η ημέρα εξελίσσεται χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό και οι θερμοκρασίες που επικρατούν χαμηλές. Οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα πάντως χρειάστηκε να παρέμβουν και σήμερα στο Ορεινό. Χθες αν και ο δρόμος διανοίχτηκε, στην πορεία μετά τη νέα χιονόπτωση έκλεισε ξανά και χρειάστηκε να επιχειρήσουν εκ νέου σήμερα. Ευτυχώς ρεύμα υπάρχει σε όλη την περιοχή και δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα. Χρειάζεται όμως προσοχή σε όλο το οδικό δίκτυο λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.