28 θετικά κρούσματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας χθες και σήμερα στην Ιεράπετρα

12:05 μ.μ. - Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Παρ, 21/05/2022
Image: 28 θετικά κρούσματα σε μαθητές πρωτοβάθμιας χθες και σήμερα στην Ιεράπετρα

17 μαθητές θετικοί και 2 εκπαιδευτικοί χθες στο Λασίθι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - Σε αναστολή τμήμα σε Γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου

Τα στοιχεία που προέκυψαν χθες και σήμερα αναφορικά με τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέθεσε σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 η υπεύθυνη covid στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας στο Λασίθι κα Μαρία Στρατάκη. Όπως είπε εχθές Πέμπτη είχαμε 20 θετικά κρούσματα σε μαθητές στην Ιεράπετρα ενώ σήμερα Παρασκευή δηλώθηκαν 8 κρούσματα.

Σε επίπεδο νομού χθες είχαμε περίπου 40 θετικά self tests και σήμερα 13 με 15. Δεν υπάρχει κάποιο κλειστό τμήμα και όταν δημιουργείται κενό λόγω νόσησης εκπαιδευτικού αυτό καλύπτεται από τους νέους αναπληρωτές που διορίστηκαν πρόσφατα, εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν από την 7η ΥΠΕ σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα σε σχολείο τότε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης τα rapid tests θα γίνονται στο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κατά τις ώρες από 12.00 εως 15.00. Επίσης στην Ιεράπετρα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Αντίστοιχα ιχνηλάτηση μαθητών γίνεται στο ΚΥ του Νοσοκομείου Σητείας και στη δομή του ΕΟΔΥ στον Άγιο Νικόλαο στο παλιό Δημαρχείο.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη της κας Στραράκη:

-

Σε ότι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά ο προϊστάμενος κ Θ. Κατσαγκόλης , χθες δηλώθηκαν 17 θετικά τεστ σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς. Πλήρη εικόνα για τη σημερινή ημέρα θα είχαν αργά το μεσημέρι όπως επεσήμανε ο κ. προϊστάμενος, προσθέτοντας ότι λόγω κρουσμάτων σε αναστολή βρίσκεται ένα τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.