28η Οκτωβρίου: Επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και… νοτιάδες

4:46 μ.μ. - Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
04:10 μ.μ. - Κυρ, 25/46/2020
Image: 28η Οκτωβρίου: Επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και… νοτιάδες

Οι προβλέψεις του μετεωρολόγου κ. Μανόλη Λέκκα

Στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, για την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες στην Κρήτη με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες (πιθανότητες για περιορισμένη τοπική βροχόπτωση σε βόρειες ορεινές κυρίως περιοχές υπάρχει μόνο για την Τρίτη το μεσημέρι).

Σύμφωνα με τον μετεωρολογο κ. Μανόλη Λέκκα οι άνεμοι θα διατηρήσουν Δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φθάνουν τα 3 - 4 Μποφώρ, τοπικά έως και τα 5 Μποφώρ, ενω η θερμοκρασία σε επιπεδα εποχής με ελάχιστη στους 17 βαθμούς Κελσίου και μέγιστη στους 25 βαθμούς Κελσίου , κατά μέσο όρο.

Αλλαγή όμως στο σκηνικό του καιρού αναμένεται για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου με βροχές, μεγάλη πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και πρόσκαιρη ενίσχυση των Νοτίων ανέμων (κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού).

Λόγω των Νοτιάδων τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν στα νότια της Κρήτης, (πιθανά σε αποκατάσταση των ελλειμματικών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στα νότια από την πρόσφατη κακοκαιρίας που έπληξε περισσότερο τις βόρειες περιοχές του νησιού).

Η εκδήλωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται να είναι σύντομη και ξεκινώντας το πρωί από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης θα κινηθεί στη διάρκεια της ημέρας πολύ γρήγορα προς τα ανατολικά και θα ολοκληρώσει το πέρασμα της μέχρι τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Πιθανά από Πέμπτη να επικρατήσουν συνθήκες περιορισμένης αστάθειας με τοπικά ίσως φαινόμενα αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση.