Μ. Λιαπάκης: Πως απαξιώνουμε τους εθελοντές στην Ιεράπετρα

7:59 π.μ. - Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Παρ, 29/59/2020
Image: Μ. Λιαπάκης: Πως απαξιώνουμε τους εθελοντές στην Ιεράπετρα

Κείμενο του εκλεγμένου μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα», εθελοντής

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο παρατηρείται η απαξίωση των εθελοντών στο δήμο μας! Τι κι αν έχει οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό? Τι κι αν υπάρχει αρμόδιος αντιδήμαρχος για την πολιτική προστασία στο δήμο μας? Τι απ' όλα αυτά λειτουργεί και εξυπηρετεί τους σκοπούς τους? Υπάρχουν κύριοι και κυρίες κόσμος που έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει στο έργο όχι μόνο σε θέματα πολιτικής προστασίας αλλά γενικότερα στο έργο σας. Υπάρχουν άνθρωποι που απλά περιμένουν ένα κάλεσμα να χαρίσουν τον ελεύθερο τους χρόνο να βοηθήσουν εσάς! Χρόνος που στερούν από τα χόμπι τους τις εργασίες τους και από τις οικογένειες τους. Χρόνος που το μόνο αντίτιμο είναι η προσωπική ηθική ικανοποίηση και όχι για τις φωτογραφίες και την αυτοπροβολή τους. Με λύπη μου παρατηρώ τα τελευταία χρόνια τον διαχωρισμό των εθελοντών. Ομάδες εθελοντών ΚΑΙ μεμονωμένοι εθελοντές. Ομάδες με την βούλα της ΓΓΠΠ και "μη αναγνωρισμένες" ομάδες. Ξεχνάτε όμως ότι ΟΛΟΙ είναι εθελοντές! Είθισται να καλείται το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων και εθελοντών.

Δυστυχώς για όλους τα τελευταία χρόνια τα συντονιστικά λαμβάνουν χώρα είτε σε πρωινές ώρες και ημέρες εργάσιμες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία αρκετών εθελοντών, είτε χωρίς ενημέρωση των εθελοντών για την επικείμενη συνεδρίασή του συντονιστικού οργάνου. Είναι αδιανόητο ένα "χρήσιμο εργαλείο" στα χέρια των αρχών να απαξιώνεται κατά αυτόν τον τρόπο. Οι εθελοντές μεμονωμένοι ή ομάδες εθελοντών θα τρέξουν παντού και πάντα γιατί αυτό θεωρούν ότι πρέπει να κάνουν χωρίς τυμπανοκρουσιες και φανφάρες αρκεί να σηκώσετε το τηλέφωνο και να το ζητήσετε και πολλές φορές χωρίς καν να χρειαστεί να το κάνετε. Θα ήταν όμως πρέπον να δείχνετε τουλάχιστον ένα υποτυπώδες ενδιαφέρον για εκείνους ως ελάχιστη αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρουν. Στηρίξτε υλικά αλλά πολύ περισσότερο ηθικά τους εθελοντές και δεν θα βγείτε ποτέ χαμένοι!!

Λιαπάκης Μιχάλης

Εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας με την παράταξη Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα

Εθελοντής