Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

3:18 μ.μ. - Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024
03:01 μ.μ. - Τρί, 30/18/2024
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Τα θέματα που συζητήθηκαν

Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού αρχαιολόγο, συνοδευόμενη από την κα. Δάφνη Χρονάκη, αρχιτέκτονα μηχανικό, προϊσταμένη του τμήματος αρχαιολογικών έργων και μελετών, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης. 

 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, το Φρούριο Καλές και οι εργασίες συντήρησης που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δυο μήνες με στόχο το καλοκαίρι να είναι επισκέψιμο. Επίσης το  «Σπίτι του Ναπολέοντα» όπου οι εργασίες επισκευής και συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Ακόμη έγινε συζήτηση για την κατάσταση του οθωμανικού τεμένους Τζαμί και τις ανάγκες συντήρησης και  εξωραϊσμού. Λόγος έγινε και για τις ανασκαφές στη νήσο Χρυσή οι οποίες συνεχίζονται, σε αντίθεση με την  ανασκαφή στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας η οποία σταμάτησε και απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για να συνεχιστεί.  

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, προσθέτοντας  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνδράμουν  στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου  για την αμεσότερη αποκατάσταση  των μνημείων προς όφελος δημοτών και επισκεπτών.