30.000 οι ρυθμίσεις οφειλετών της ΔΕΗ στην Κρήτη

7:33 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016
07:01 π.μ. - Δευ, 11/33/2016
Image: 30.000 οι ρυθμίσεις οφειλετών της ΔΕΗ στην Κρήτη

Ξεπέρασαν τις 30.000 οι ρυθμίσεις για τις 36 δόσεις στην Κρήτη με το κοντέρ στη ΔΕΗ μέχρι και σήμερα τελευταία μέρα της ρύθμισης, να χτυπάει κόκκινο.

Περισσότερα από 700 άτομα σε όλο το νησί μόνο σε μία μέρα έσπευσαν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση ενώ μόνο στο Ηράκλειο, στο κτίριο στο Τσαλικάκι, οι ανθρώπινες ουρές ήταν πρωτοφανείς.
 
Από τα ξημερώματα σχεδόν είχαν στηθεί στις ουρές οφειλέτες για να καταφέρουν να κάνουν τη ρύθμιση, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που εξήγησαν ότι δεν περίμεναν την τελευταία στιγμή αλλά εδώ και καιρό αδυνατούσαν να τα καταφέρουν, λόγω της κοσμοσυρροής που παρατηρούνταν.
 
Η νέα παράταση πάντως που δόθηκε μάλλον ανακούφισε τους οφειλέτες, που κατά δεκάδες καθημερινά φτάνουν στα καταστήματα της ΔΕΗ ζητώντας να ενταχθούν στο καθεστώς της ρύθμισης, αφού όπως τονίζουν η δυνατότητα να πληρώσουν όσα οφείλουν είναι απίθανη, ενώ και η έλευση του χειμώνα… σε συνδυασμό με τα χρέη δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό.
 
Η παράταση που δόθηκε λήγει στο τέλος του χρόνου με τη διοίκηση της Επιχείρησης από τη μια μεριά να δίνει ανάσα σε χιλιάδες καταναλωτές που οφείλουν μικρά και μεγάλα ποσά, την ίδια ώρα όμως να βάζει ζεστό χρήμα στα ταμεία καθώς με το διακανονισμό της ρύθμισης, ξεκινά η καταβολή της πρώτης δόσης, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήματα που μπαίνουν από καταναλωτές στα ταμεία μετά από μήνες.
 
Ράνια Μωραΐτη
neakriti.gr