Ξαναγεννιέται η Χρυσή Αυγή στην Ιεράπετρα;

11:36 π.μ. - Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Παρ, 11/36/2020
Image: Ξαναγεννιέται η Χρυσή Αυγή στην Ιεράπετρα;

Ποιος ο ρόλος του Α. Μουζουράκη;

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί ο ρόλος του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς» κ. Αλέξανδρου Μουζουράκη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Τυμπάκι την περασμένη Τετάρτη. Τα επεισόδια έγιναν στο πλαίσιο « παγκρήτιας κινητοποίησης» που διοργανώθηκε μετά τα όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή με συγκρούσεις μεταξύ ντόπιων και Πακιστανών όταν οι δεύτεροι φαίνεται να παρενόχλησαν μια εργαζόμενη σε συσκευαστήριο.

Εκτός των παραπάνω προβληματισμό προκαλεί η ανάρτηση φωτογραφίας του κ. Μουζουράκη με το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής νέου κόμματος "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα", Ηλία Κασιδιάρη.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ Κρήτης κ. Μάριος Διονέλλης μίλησε στον Ηχώ 99,8 σχολιάζοντας τη στάση του επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Μουζουράκη κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στο γενικότερο θέμα των εργατών γης.

Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα του κ. Διονέλλη στην ΕΦΣΥΝ Κρήτης

«Νύχτα κρυστάλλων με άρωμα... Κασιδιάρη στο Τυμπάκι

Κρητικοί ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε εργάτες γης και σε χώρο προσευχής. Συνελήφθη πρωτοπαλίκαρο του Κασιδιάρη που ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην εκδήλωση μίσους εναντίον των μεταναστών.

Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΙΟΝΕΛΛΗ

Επιθέσεις και τραυματισμούς μεταναστών εργατών γης αλλά και καταστροφές σε αυτοσχέδιους χώρους λατρείας μουσουλμάνων στο Τυμπάκι περιλάμβανε το μενού της «παγκρήτιας κινητοποίησης» μεταφερόμενων ρατσιστών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μεσαρά. Περίπου 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί γνώριμοι της αστυνομίας από προηγούμενες εκδηλώσεις ακροδεξιού χαρακτήρα στην Κρήτη, συγκεντρώθηκαν αρχικά στις Μοίρες και στη συνέχεια στο Τυμπάκι, με σκοπό να... προστατέψουν τους κατοίκους από τους «ανεξέλεγκτους μετανάστες».

Τι προηγήθηκε

Η αφορμή που χρειαζόταν για τους νοσταλγούς της νύχτας των κρυστάλλων είχε δοθεί πριν από 10 ημέρες, στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε συσκευαστήριο της περιοχής. Τότε δύο Ελληνες επιτέθηκαν σε πακιστανούς εργάτες, ως απάντηση (όπως ισχυρίζονται) για τη σεξουαλική πγαρενόχληση που είχαν διαπράξει εκείνοι εις βάρος γυναίκας από την περιοχή. Το περιστατικό εξελίχθηκε σε ξυλοδαρμό των δύο Ελλήνων από ομάδα Πακιστανών που κλήθηκαν στο σημείο από τους ομοεθνείς τους. Όπως έχει καταγγείλει δημοσίως το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, το περιστατικό της 29ης Αυγούστου είχε επίσης ρατσιστικό χαρακτήρα και ενώ είχαν προηγηθεί όλο το καλοκαίρι ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος μεταναστών στο Τυμπάκι, τις οποίες το Συνδικάτο είχε καταγγείλει επισήμως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Και η ίδια η εταιρία μάλιστα στο συσκευαστήριο της οποίας έγινε το επεισόδιο, με ανακοίνωσή της είχε μιλήσει για «καλοθελητές που δημιουργούν ένταση ενώ είναι οι ίδιοι που τους μισθώνουν σπίτια –τρώγλες με το κεφάλι, που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους» κτλ.

Στο Τυμπάκι αποκαλύπτεται μια ακόμα «Μανωλάδα» με τους εργάτες γης να βρίσκονται στο στόχαστρο, με υπαρκτές ή ανύπαρκτες αφορμές, παρά το γεγονός ότι πάνω τους στηρίζεται το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των κηπευτικών. Ίδια κατάσταση επικρατεί και ανατολικότερα, στις απέραντες θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Ιεράπετρας.

Ο… φίλος Κασιδιάρης

Από εκεί, από την Ιεράπετρα, ήταν ένας από τους βασικούς πυρήνες που διοργάνωσαν την παγκρήτια κινητοποίηση της Τετάρτης, με στόχο να προστατευθούν οι κάτοικοι του Τυμπακίου και παρά τη σαφή προειδοποίηση του δημάρχου της περιοχής (σ.σ. Δήμος Φαιστού) ότι «Εμείς δεν καλέσαμε κανέναν σε βοήθεια και παγκρήτιους ξεσηκωμούς στην περιοχή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε». Αν και ακάλεστος, πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκέντρωση στο Τυμπάκι είχε ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας Αλέξανδρος Μουζουράκης, επικεφαλής της παράταξης «Ιεράπετρα Μπορείς». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και εν μέσω εθνικιστικών εξάρσεων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «αποκομματικοποίησης» του αγώνα των Ελλήνων πατριωτών. «Μεταξύ μας υπάρχουν διάφορα ελληνόφωνα σκουπίδια που θα προσπαθήσουν να μας κολλήσουν κομματικές ταμπέλες» είπε στους συγκεντρωμένους. «Μην τους πιστέψετε μην τους αφήσετε να μας διαιρέσουν» πρόσθεσε προκαλώντας τις επευφημίες των συγκεντρωμένων.

Με μια ελάχιστη έρευνα πάντως στη δραστηριότητα του συγκεκριμένου αιρετού μπορεί εύκολα κανείς να δει γιατί αγωνιούσε να μην ταυτιστεί ο αγώνας του με κανένα κόμμα. Μόλις τρεις μέρες πριν, στις 6 Σεπτεμβρίου ο Αλέξανδρος Μουζουράκης φωτογραφιζόταν στην Αθήνα με τον Ηλία Κασιδιάρη. Στο κείμενο με το οποίο εμμέσως ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τους «Έλληνες ΓΤΠ» ο ίδιος έγραφε: «Με έναν καλό φίλο! Συζητήσαμε για θέματα της πατρίδας μας. Καταδικάσαμε την Νέα τάξη πραγμάτων των Σιωνιστών κ είμαστε υπέρ των Κρατών - Εθνών. Ως πολιτικός άνδρας κ πάνω από όλα ως Έλληνας πατριώτης Δημοκράτης κ περήφανος Ελλην, έγινε μια συνάντηση και μάλιστα ιδιαίτερα εποικοδομητική».

Τόσο εποικοδομητική φαίνεται πως ήταν η συνάντηση που τα αποτελέσματα φάνηκαν μόλις τρεις μέρες μετά καθώς ο Μουζουράκης ήταν από τους βασικούς οργανωτές της παγκρήτιας συνάντησης στο Τυμπάκι, η οποία εξελίχθηκε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών. Ο ίδιος συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο καθώς του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ του αποδίδεται καθοδηγητικός ρόλος μέσα στο πλήθος και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος. Ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και άλλοι γνώριμοι της αστυνομίας, όπως οι καταδικασθέντες με αναστολή Χρυσαυγίτες από τον Ζαρό για την επίθεση με κατσούνες στον αείμνηστο Δημήτρη Κορνάρο, τον Νοέμβριο του 2012, αλλά και μία γυναίκα, η οποάι επίσης φαίνεται να έχει στενές επαφές με το νεοσυσταθέν κόμμα Κασιδιάρη.

Κατά τα επεισόδια της Τετάρτης συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα. Τρεις εξ αυτών δικάστηκαν στο αυτόφωρο για παράνομη οπλοφορία (μαχαίρια και ρόπαλα) και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ. Ακόμα 9 άτομα πρόκειται να δικαστούν σήμερα στο αυτόφωρο με τις ίδιες κατηγορίες ενώ ακόμα πέντε, που εμπλέκονται στην επίθεση στο χώρο λατρείας των μουσουλμάνων (μεταξύ αυτών και ο Μουζουράκης) θα δικαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου».

hxonews

Απόσπασμα από τις ομιλίες στο Τυμπάκι - 09.09.2020