Ξεκινά προγραμματισμός δράσεων για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα

10:47 π.μ. - Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Τετ, 05/47/2023
Image: Ξεκινά προγραμματισμός δράσεων για τον τουρισμό στην Ιεράπετρα

Στις πρώτες δράσεις η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων

Κοινή συνάντηση για θέματα τουρισμού είχαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Σ. κ. Νίκος Διαλυνάς, ο Διευθυντής του ΟΑΣ κ. Μανώλης Τσαντάκης και ο κ. Σταύρος Κεφάλας, συνεργάτης του Δήμου Σητείας σε θέματα τουρισμού.

Κύριο θέμα της ατζέντας ήταν η τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής Ανάληψης – Μακρύ Γιαλού, μέσα από κοινές δράσεις με τη συμμετοχή και υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Αναφορικά με τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της συνάντησης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γεωργαλάκης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το αεροδρόμιο Σητείας και την περαιτέρω ανάπτυξή του ενώ παράλληλα συζητήθηκαν κοινές δράσεις ώστε να προβάλουμε τη νοτιοανατολική Κρήτη ενωμένα και πιο οργανωμένα. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνονται μέσω του ΕΟΤ, διοργανώνοντας από κοινού εκδηλώσεις με τη Σητεία, με συμμετοχή σε εκθέσεις μέσω του ΟΑΣ. κ.α. Στόχος είναι η συνεργασία να συνεχιστεί για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση των τουριστικών περιοχών και των δυο Δήμων.

Ο κ. Γεωργαλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δράσεις που προγραμματίζονται στον Δήμο Ιεράπετρας για την προώθηση του τουρισμού. Όπως είπε υπάρχει συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους αντιδημάρχους για τη δρομολόγηση ενεργειών και παρεμβάσεων όπως η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για τη διευκόλυνση επισκεπτών κυρίως εντός της πόλης. προγραμματίζονται ακόμη εκδηλώσεις και δράσεις προβολής με έμφαση, λόγω χρόνου, στον εσωτερικό τουρισμό «χτίζοντας» παράλληλα το έδαφος για την επόμενη τουριστική περίοδο.