Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στην παραλία της Ιεράπετρας – Θα μας βρουν μπροστά τους δηλώνουν οι καταστηματάρχες

11:22 π.μ. - Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τετ, 07/22/2024
Image: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στην παραλία της Ιεράπετρας – Θα μας βρουν μπροστά τους δηλώνουν οι καταστηματάρχες

Ο Δ. Τρικοίλης, καταστηματάρχης της περιοχής, μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Δ. Τρικοίλης, επιχειρηματίας της περιοχής, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το ζήτημα της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Ο ίδιος αναφέρει πως τον Οκτώβριο ο κ. Πλακιωτάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες πως θα έβρισκε νομοθετική λύση στο πρόβλημα μέχρι τέλος του 2023, κάτι που δεν έγινε. Τον Ιανουάριο επανήλθε το θέμα στην επιφάνεια και απάντησε ξανά το ίδιο και πως θα δινόταν λύση έως τέλος του Ιανουαρίου. «Στον νομό Χανίων υπάρχει 1 πρωτόκολλο κατεδάφισης, στον νομό Ρεθύμνου υπάρχουν 2 πρωτόκολλα κατεδάφισης, στον νομό Ηρακλείου υπάρχουν 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης ενώ στον νομό Λασιθίου τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αγγίζουν τα 82!» Ο κ. Τρικοίλης πιστεύει ότι το Λασίθι είναι στοχοποιημένο.

Υπήρξε μια ενημέρωση ότι ο εργολάβος που θα αναλάβει τις κατεδαφίσεις κατέφυγε στην Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσει προστασία για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών. Η οριστική ημερομηνία που δόθηκε για την κατεδάφιση είναι στις 12 Φεβρουαρίου. «Δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να μαζέψουμε τα απαραίτητα έγγραφα για να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα. Η μόνη λύση είναι να προσφύγει ο Δήμος στην δικαιοσύνη και μετά να ακολουθήσουμε εμείς». Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το παραλιακό μέτωπο θα είναι ένα εργοτάξιο και η πόλη θα καταστραφεί για 3 χρόνια τουλάχιστον. Κλείνοντας, ανέφερε πως οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να μπουν μπροστά από τις μπουλντόζες προκειμένου να τις εμποδίσουν.