3η ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για την παράταξη «Δήμος Πρότυπο»

12:51 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019
12:06 μ.μ. - Δευ, 03/51/2019
Image: 3η ανακοίνωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για την παράταξη «Δήμος Πρότυπο»

Οι 6 νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Α. Πετρά

Συνεργάτες στην προσπάθεια μας, με πρωτοποριακές ιδέες, όρεξη για δουλειά, απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, και όραμα για το μέλλον του τόπου μας: 

170
 
Ιωάννης Κ. Σαραντώνης
 
Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Κατοικώ στο Σταυροχώρι και είμαι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.
Εξασκώ την Ιατρική με ειδικότητα στην Γαστρεντερολογία , αρχικά ως Επιμελητής ΕΣΥ και από το 2012 ως ιδιώτης.
Πιστεύω ότι οι ιδεολογικό-πολιτικές «διαφοροποιήσεις» δεν πρέπει να είναι εμπόδιο, σε συνεργασίες στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτές  συγκλίνουν σε ένα κοινό στόχο: στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. 
Αυτό, εν μέσω μνημονιακής λαίλαπας και έκπτωσης του πολιτικού λόγου, προϋποθέτει ενεργοποίηση νέων μηχανισμών διεκδίκησης, συλλογικής σκέψης και δράσης.
Εκτιμώντας το ήθος, το γεγονός ότι δεν τελεί υπό κομματική κηδεμονία και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμά του για έναν αποδοτικότερο Δήμο με επίκεντρο τον Πολίτη, αποδέχομαι την πρόσκληση του κ. Αντώνη  Πετρά και τον στηρίζω αναμφισβήτητα, στα όρια των δυνατοτήτων μου.

171
 
Χατζάκης Γεώργιος του Ιωάννη 
 
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα  στην  Ιεράπετρα.  Αποφοίτησα   από το  τμήμα  Επιστήμης  Φυσικής  Αγωγής     & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή) με ειδικότητες: Κλασσικό Αθλητισμό (στίβο), Μαζικό Αθλητισμό και Σκοποβολή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά σε όλα τα συνέδρια που διοργάνωνε η σχολή μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από το 2013 διατηρώντας την οικογενειακή μας επιχείρηση (ανθοπωλείο ΧΑΤΖΑΚΗ) ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμαι στον τομέα της παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Από το 2017 δημιούργησα μία νέα επιχείρηση λιανικής πώλησης παραδοσιακών προϊόντων. Από το 2005, επίσης, εργάζομαι ανελλιπώς ως προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου «ΛΙΒΥΚΟΣ». Ακόμη, έχω εργαστεί σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου μας και είμαι μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιεράπετρας. Τέλος, εργάστηκα ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος γυμναστής στην Ά/βάθμια & ΄Β/βάθμια εκπαίδευση από το 2005 έως το 2010. Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε μια τόσο δημιουργική διαδικασία μαζί με τον Αντώνη Πετρά αποσκοπώντας στο καλό της Ιεράπετρας.  

172
 
Φραγκίσκος Μπριλάκης 
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Akto art and Design college (www.akto.gr) Αθήνα, 1996 – 1998
Σπουδές στην Γραφιστική  Κατεύθυνση στην αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου                                                           Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας Ιεράπετρα  1993 – 1996
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
Παραγωγή Νωπών Οπωροκηπευτικών Ιεράπετρα, 2001  μέχρι Σήμερα
Από το 2001 εγκατέλειψα την Αθηνά όπου βρισκόμουν για της σπουδές μου, επέστρεψα  στην Ιεράπετρα και ασχολήθηκα  την οικογενειακή Αγροτική Επιχείρηση. Εντάχθηκα στο πρόγραμμα νέων αγροτών και ξεκίνησα την δικιά μου επιχείρηση δημιουργώντας 5 στρέμματα θερμοκήπιο παράγοντας ντομάτες.Το 2004 εντάσσω την επιχείρηση μου ( από του πρώτους στην χώρα) στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης ποιότητας Eurepgap ( www.globalgap.org ), παράλληλα συσκευάζω τα προϊόντα μου με δικό μου λογότυπο και μπαίνω αυτόνομα στις αγορές. Το 2006 μαζί με άλλους παραγωγούς ιδρύουμε τον αγροτικό συνετισμό « Κάμιρος ». Αναλαμβάνω τον σχεδιασμό marketing  του συναιτερισμού κατοχυρώνοντας το διακριτικό τίτλο « Κρητικό Περβολί»  με τον οποίο μπήκαμε αυτόνομα στην αλυσίδες λιανικού εμπορίου τροφίμων. Το 2008 αναλαμβάνω υπεύθυνος ασφάλειας τροφίμων ελέγχοντας τα συστήματα ποιότητας.                    Το 2011 εντός του συναιτερισμου δημιουργούμε την Οργάνωση  Παραγωγών  «Κρητικό Περβόλι» η οποία αναγνωρίζεται από Την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2011 συμμετείχα  στην προσπάθεια για την δημιουργία ενός ενιαίου συλλόγου Φυτικής παραγωγής στον Καλλικρατικό δήμο Ιεράπετρας, ο οποίος και ιδρύθηκε  την 20/04/2012. Το 2013 προκειμένου να εξασφαλίσω την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων που παράγω προχώρησα στην εγκατάσταση υδροπονικού συστήματος καλλιέργειας και πλέον διακινώ μόνος μου τα προϊόντα μου με την διακριτική ονομασία Southern Farms.
 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
Εφημερίδα  Agrenda  (www.agronews.gr) Δεκέμβριος,  2010
«Άνθρωπος του αγροτικού χώρου για το 2010» ( http://www.agronews.gr/sunedeuxis/arthro/63192/fragiskos-brilakis-)
Μεγαλώνοντας μέχρι τα 10 μου χρόνια στην Αθηνά και επιστρέφοντας στα 18 μου για σπουδές κατάλαβα γρήγορα ότι το αστικό περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλω να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδία μου. Από μικρή ηλικία συμμετείχα στην αγροτική παραγωγή βοηθώντας τους γονείς μου. Αφοσιώθηκα στην παράγωγη των προϊόντων μου προσπαθώντας να τους δώσω προστιθέμενη αξία αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους, εξελίσσοντας συνεχώς την παραγωγή.

173
 
Αγιασοφίτη Μαρία
 
Γεννήθηκα στην Ανατολή Ιεράπετρας όπου και πέρασα τα πρώτα ευτυχισμένα παιδικά μου χρόνια. Εκεί μυήθηκα
βιωματικά στην αξιοσύνη του απλού και σε όλες τις ανθρώπινες αξίες. Μετέπειτα οι γονείς ασχολήθηκαν με τα Θερμοκήπια και δεν θα πάψω ποτέ να θεωρώ τον εαυτό μου γνήσιο αγροτόπαιδο. Τέλειωσα το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας με Λίαν Καλώς και φοίτησα στο εργαστήρι ελεύθερων σπουδών Didacta Β. Λογιστικά, Η/Υ, και Γραμματειακή Υποστήριξη.
Είμαι μέλος της Μορφωτικής στέγης Ιεράπετρας και δραστηριοποιούμαι σαν υπεύθυνη και επιμελήτρια βιβλιοθήκης.
Από το 1996 δραστηριοποιούμαι και στα ΜΜΕ ως Ραδιοφωνική Παραγωγός. Εξακολουθώ να ονειρεύομαι με τα μάτια της ψυχής ανοιχτά και να μάχομαι για τα αυτονόητα πιστή στο νόημα της απλότητας, του χρόνου, του δρόμου, της χαράς, της λύπης, της αξίας και της ουσίας της Ζωής. Λατρεύω όλα τα χωριά του Δήμου μας που θεωρώ λόγω Προγράμματος «Καλλικράτη» παραμελημένα και πιστεύω ότι   η ομορφιά και η εξέλιξη στον τόπο μας χρειάζεται Αγάπη για τον τόπο, Κοινωνική Μόρφωση, Σύμπνοια και Πράξεις.
Από το πιο απλό και καθημερινό θέμα ως το πιο σύνθετο Δήμος είναι οι άνθρωποι και σε όλες των περιπτώσεων είμαστε οι Επιλογές  αλλά και οι πράξεις μας.

174
 
Γιώργος Αντωνάκης του Νικολάου
 
Γεννήθηκα στο Μαρακαϊπο της Βενεζουέλας.
Η καταγωγή μου είναι από το Μύρτος της Ιεράπετρας. Από τους Γάμους μου, έχω αποκτήσει τρία παιδιά, τον Νίκο, την Νάντια και τον Σταύρο. 
Είμαι καθηγητής και διερμηνέας Ισπανικής γλώσσας.
Εργάζομαι στην Δ.Ε.Η από το 1992 και στο κατάστημα της Ιεράπετρας τα τελευταία 21 χρόνια . 
Δραστηριοποιούμαι συνδικαλιστικά 26 χρόνια. Ήμουν εκλέκτορας για το Δ.Σ. Της Γ.Ε.Ν.Ο.Π.  Δ.Ε.Η 
Τα τελευταία 20 χρόνια είμαι πρόεδρος εργαζομένων Δ.Ε.Η Νόμου Λασιθίου.
Ενεργό μέλος του ερασιτεχνικού αλιευτικού Συλλόγου. 
Μέλος του Δ.Σ του σκοπευτικού ομίλου Ιεράπετρας.
Έχω εκλεγεί στο Τ.Σ  Μύρτου το 1998.
Σήμερα είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.
Η δουλειά μου με έφερε κοντά στους Ανθρώπους του τόπου μου, βοηθώντας με να κτίσω σχέσεις  φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Πιστεύω στις Ανθρώπινες αξίες και στην κοινωνική προσφορά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Αγωνίζομαι, συμμετέχοντας στον συνδυασμό « ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», εμπιστεύομαι απόλυτα τον Αντώνη Πετρά για αυτό θα είμαι μαζί του, στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας.  

175
 
Πετάσης  Εμμανουήλ
 
Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα τον Μάρτιο του 1964 και κατάγομαι από το Κάτω Χωριό Διαμένω μόνιμα στην Ιεράπετρα, είμαι παντρεμένος με την Μαρία ΔΑΣΕΝΑΚΗ (υπάλληλο ΕΦΚΑ  Ιεράπετρας) και έχω ένα γιο τον Αριστείδη (Πτυχιούχο του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης).
Το έτος 1984 εισήλθα στη Σχολή Ενωμοταρχών της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και το έτος 1987 στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας όπου και αποφοίτησα το έτος 1990. Από το έτος 1984 έως το 2008 υπηρέτησα σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (αστυνομικά τμήματα – τμήματα ασφαλείας) καθώς και στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων. Από το έτος 2008 είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Διοικητής  σε υπηρεσίες του Νομού Λασιθίου μέχρι το έτος 2017 όπου αποστρατεύτηκα ως Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου με τον βαθμό του Υποστρατήγου.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου παρακολούθησα εξειδικευμένα σεμινάρια, αποκτώντας σημαντικές γνώσεις στα αντικείμενα  (Ασφάλειας – Τροχαίας -  Σχέσεων Αστυνομίας Κοινού-Προστασίας Περιβάλλοντος -Ασφάλειας Προστασίας Επισήμων -  Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης ΠΣΕΑ–Διαχείρισης Κρίσιμων Περιστατικών).
Στην μακρόχρονη πορεία μου είχα ως Αστυνομικός και Αξιωματικός την προσήλωση στο καθήκον, στις αξίες και στα ιδανικά του Σώματος, την πίστη στον όρκο, την προσφορά στην πατρίδα, στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο  και στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω θα ήθελα και εγώ να συμβάλλω στην δημιουργία ενός Δήμου ομορφότερου, πιο ανθρώπινου, ενός ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟ, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 
 
Στόχος μας είναι ένα ανθρώπινο, σύγχρονο, με σεβασμό στο περιβάλλον  αλλά και στην πολιτιστική μας  κληρονομιά, μοντέλο  ανάπτυξης για την υλοποίηση  ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς της Ιεράπετρας σε Δήμο πρωταγωνιστή, σε ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
    
 
Για το Δήμο που θέλουμε.
Για το Δήμο που δικαιούμαστε