4,60ε το ελαιόλαδο από τις πρώτες πωλήσεις του συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας

7:06 π.μ. - Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017
07:12 π.μ. - Κυρ, 10/06/2017
Image: 4,60ε το ελαιόλαδο από τις πρώτες πωλήσεις του συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας

Εκτιμήσεις για 260.000 με 280.000 τόνους ελαιολάδου κάνουν οι γνώστες της εγχώριας αγοράς για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, που ξεκίνησε δειλά-δειλά

Το ενθαρρυντικό όμως είναι η πρώτη προσυμφωνημένη πώληση αγουρελαίου - πάντα είναι πολύ υψηλότερη η τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα ελαιόλαδα - του Α.Σ. Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, που έδωσε την πρώτη του παραγωγή με 4,60 ευρώ το κιλό στην ιταλική εταιρεία Alta Maremma. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από την περσινή.
 
Συγκεκριμένα, ο συνεταιρισμός συνεργάζεται για τρίτη χρόνια με συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία. Η έκθλιψη του συγκεκριμένου ελαιολάδου πραγματοποιείται στο διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου και τα συμβόλαια της φετινής χρονιάς αφορούν στην προμήθεια περίπου 40 τόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η εταιρεία είχε αγοράσει περί τους 75 τόνους, με ελαφρώς χαμηλότερη, ωστόσο, τιμή, στα 4,50 ευρώ/κιλό.
 
Επίσης, στις περισσότερες περιοχές υπάρχει ελάχιστη έως μέτρια προσβολή από δάκο, που σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, έδωσαν πολύ καλή ποιότητα στον καρπό.
 
Εξάλλου, προς πώληση βγάζει στις 15 Οκτωβρίου πέντε τόνους εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ο Α.Σ. Ελαιοπαραγωγών Θερμησιάς «Θερμασία Δήμητρα», που βρίσκεται στην Αργολίδα, απέναντι από την Ύδρα.
 
Πρόκειται για αγουρέλαιο παραγωγής Οκτωβρίου 2017, οξύτητας 0,35 και η τιμή διάθεσης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνεταιρισμού, είναι 4,7 ευρώ το κιλό.
 
Πηγή: agro24.gr