5.000.000€ για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας

4:57 μ.μ. - Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022
04:07 μ.μ. - Τετ, 06/57/2022
Image: 5.000.000€ για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού της Ιεράπετρας

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 5.186.167,16€ για το έργο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 5.186.167,16€ για το έργο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Ιεράπετρας και την επαναχρησιμοποίηση της εκροής για άρδευση.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη του μεγάλου αυτού έργου που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην επεξεργασία των λυμάτων της Ιεράπετρας:

«Εκσυγχρονίζουμε στην Ιεράπετρα τη διαδικασία διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Πρόκειται για ένα έργο σταθμό πολύ χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου στον υφιστάμενο του Βιολογικό καθαρισμό Ιεράπετρας με καθαρισμούς, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες για τη συντήρησή του και την ομαλή λειτουργία του, γνωρίζαμε ως Δημοτική Αρχή την ανάγκη της Ιεράπετρας για ένα σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό και γι’ αυτό καταθέσαμε την πρότασή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο βιολογικός καθαρισμός της Ιεράπετρας θα αναβαθμιστεί πλήρως με προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού.

Επιπλέον, αλλάζει εντελώς η προϋπάρχουσα λειτουργία καθώς τα λύματα θα υφίστανται την απαραίτητη επεξεργασία ώστε να το νερό που παράγεται να επαναχρησιμοποιείται για άρδευση γεωργικών περιοχών του Δήμου Ιεράπετρας.

Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που υιοθέτησαν την πρότασή μας και την οδήγησαν σε χρηματοδότηση.

Προσβλέπουμε στη γρήγορη δρομολόγηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να δούμε άμεσα και αυτό το πολύ μεγάλο έργο να γίνεται πραγματικότητα στην Ιεράπετρα.”