58χρονος πυροβόλησε το αδελφό του – Σήμερα η απολογία του

10:51 π.μ. - Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Τετ, 23/51/2019
Image: 58χρονος πυροβόλησε το αδελφό του – Σήμερα η απολογία του

Διαφορές φαίνεται να «όπλισαν» το χέρι του 58χρονου

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή Λασιθίου ο 58χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τον αδελφό του, σε περιοχή του Αγίου Νικολάου.
 
Από τα σκάγια της καραμπίνας που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 58χρονος, ο 52χρονος αδελφός του τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του.
 
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει η ζωή του.
 
Όπως δήλωσε - μεταξύ άλλων - στην “ΚΡΗΤΗ TV” προ ημερών η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κ. Μαρία Σπινθούρη, ο ίδιος ο 52χρονος ανέφερε ότι τον πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 40 μέτρων. «Ήρθε με το ΕΚΑΒ, παρόλο που οι γιατροί είπαν ότι δεν ήταν βαριά η κατάστασή του. Προφανώς είχε καλέσει ο ίδιος το ΕΚΑΒ. Ανέφερε ότι ήταν απόπειρα... Ότι τον πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 40 μέτρων.
 
Έφερε τραύματα στον μηρό, στον βραχίονα, στην άκρα χείρα και τον θώρακα», δήλωσε η κ. Σπινθούρη, η οποία, πάντως, επισήμανε ότι όλα τα τραύματα του 52χρονου ήταν επιφανειακά.
 
Όπως είναι λογικό, λίγο μετά την ένοπλη επίθεση σε βάρος του 52χρονου, οι Αρχές αναζήτησαν και τελικά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 58χρονο φερόμενο δράστη. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου πέρασαν χειροπέδες στον 58χρονο, ενώ ακολούθησε “έφοδος” στο σπίτι του, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου.
 
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έρευνες στην οικία, αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο του 58χρονου, όπου εντοπίστηκε κάνναβη, αλλά και οπλισμός. Αναλυτικότερα, τα στελέχη της Αστυνομίας που έκαναν την έρευνα εντόπισαν 126 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και 87 γραμμάρια από φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης, βρέθηκε αποξηραμένο τμήμα από δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 90 εκατοστών.
 
Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε, ακόμη, 258 γραμμάρια καπνού τα οποία στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, μια ξύλινη χειρολαβή κυνηγετικού όπλου, φυσίγγια, αλλά και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου. Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λασιθίου. Ο 58χρονος συνελήφθη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για “παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών ουσιών και τελωνειακού κώδικα».
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία για την επίμαχη υπόθεση, το μεσημέρι της Κυριακής, «ένεκα μεταξύ τους διαφορών, ο 58χρονος με τη χρήση όπλου πυροβόλησε σε βάρος του 52χρονου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, συνελήφθη άμεσα ο 58χρονος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην οικία του (58χρονου) και σε αποθηκευτικό χώρο».
 
 
neakriti.gr