6 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας

8:51 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Δευ, 11/51/2021
Image: 6  άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Σητείας

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας Γ. Αϊλαμάκης στον Ηχώ 99,8

Το Παλαίκαστρο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκη όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ μεταφέρθηκε και υγειονομικό υλικό, καθαριστικά, μάσκες απολυμαντικά γάντια. Το Σάββατο την περιοχή επισκέφθηκε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ. Αποφασίστηκε να γίνουν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε Σητεία και Ζάκρο. Ωστόσο ο καιρός, (νοτιάς υγρασία, σκόνη), δεν ευνοεί για να γίνουν σήμερα τα τεστ αυτά. Από εκεί και πέρα τα σχολεία σήμερα άνοιξαν σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γ. Αϊλαμάκης.

Πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο Σητείας βρίσκονται 3 γυναίκες και 3 άνδρες ενώ χρειάστηκε να γίνει και μια διακομιδή διασωληνωμένου σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου ο οποίος ήταν σε κατ΄οικον καραντίνα αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Υπάρχουν και άλλα κρούσματα που είναι σε κατ΄οίκον καραντίνα ενώ κάποιοι έχουν κάνει τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και για αυτό δεν έχουν πλήρη εικόνα για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στο τουρκικό ιστιοφόρο με 7 επιβαίνοντες 4 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 παιδιά οι οποίοι ζητούν άσυλο ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κατά πλους , είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι Σητείας. Ως Δήμος εμπλέκονται κυρίως διοικητικά και εάν οι επιβαίνοντες έχουν τα απαραίτητα για τη διαβίωση, έχουν αποθέματα για Δευτέρα και Τρίτη οπότε θα εξεταστεί τι θα γίνει και πως τις επόμενες ημέρες. Σε ότι αφορά στο άσυλο που ζήτησαν είναι αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών και για το θέμα είχε ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.