Βρύσαλης: Για να σταματήσει ο «εμφύλιος» πρέπει να ενισχυθούν ταυτόχρονα όλα τα Νοσοκομεία στο Λασίθι

10:14 π.μ. - Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023
10:12 π.μ. - Παρ, 01/14/2023
Image: Βρύσαλης: Για να σταματήσει ο «εμφύλιος» πρέπει να ενισχυθούν ταυτόχρονα όλα τα Νοσοκομεία στο Λασίθι

Ικανοποίηση από τη χθεσινή παγκρήτια κινητοποίηση για την υγεία από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στον Ηχώ 99,8

Στον απόηχο της χθεσινής παγκρήτιας κινητοποίησης για την υγεία μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Δ. Βρύσαλης λέγοντας ότι έγινε μια κινητοποίηση με δυναμική για την ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων. Με προσλήψεις, χρηματοδοτήσεις, κίνητρα στους γιατρούς κ.α. Εγινε εχθές και μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα. Μέσα στα θέματα που τέθηκαν στον Περιφερειάρχη ήταν τα νομοσχέδια για το ΚΕΘΕΑ την απεξάρτηση και την ψυχική υγεία. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αρναουτάκης το όλο θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 7 Δεκεμβρίου, είπε.

Ο κ. Βρύσαλης έκανε αναφορά και στις ιδιαιτερότητες του νομού Λασιθίου λέγοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν ταυτόχρονα όλες οι δομές με προσωπικό ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από την έλλειψη γιατρών. Τώρα ως προς το αυτοδιοίκητο ή μια διοίκηση διασυνδεόμενων θεωρώ ότι μια διοίκηση είναι πιο ευέλικτη να κινηθεί. Στο Λασίθι υπάρχει μια Διοίκηση για τα διασυνδεόμενα, τρία, νοσοκομεία του νομού. Στο Ρέθυμνο υπάρχει μια Διοίκηση για το ένα νοσοκομείο. Και στη μια περίπτωση και στην άλλη τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Το ζητούμενο είναι τι εργαλεία έχει μια Διοίκηση για να δίνει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, είπε μεταξύ άλλων.