Τι θα γίνει με το νέο τμήμα ΤΕΙ στην Ιεράπετρα ;

7:55 π.μ. - Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014
07:08 π.μ. - Σάβ, 09/55/2014
Image: Τι θα γίνει με το νέο τμήμα ΤΕΙ στην Ιεράπετρα ;

O βουλευτήw Κωστήw Δερμιτζάκηw, για την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα»:

 

Επειδή για όλες αυτές τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο στην απάντηση με αριθμό 12/18-6-2014 δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα ,ούτε για τον εργαστηριακό εξοπλισμό, ούτε για ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, ούτε για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, φοβάμαι ότι το θέμα παραπέμπεται εντέχνως στις καλένδες. Χρειάζεται εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση όλων.
Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου

Θυμίζουμε ότι στις 17/06/2014 ο κ. Δερμιτζάκης είχε καταθέσει την παρακάτω ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την Ίδρυση Τμήματος ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα:

Με το Π Δ 104, άρθρο 4 «ιδρύεται Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί
τους πρώτους εισακτέους το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016». Ταυτόχρονα καταργείται σταδιακά το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης.

Η ίδρυση του Τμήματος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγική της δραστηριότητα. Συγχρόνως οι σπουδαστές θα μπορούν να έχουν άμεση εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας και των χαρακτηριστικών του επιστημονικού τους αντικειμένου.

Για να είναι επιτυχής η εγκατάσταση και η πρώτη λειτουργία του νέου Τμήματος είναι ανάγκη να έχει άρτιες υποδομές και σωστή και επαρκή στελέχωση.
Επειδή έχει παρέλθει αρκετός χρόνος χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία των υποδομών του νέου τμήματος και τη στελέχωσή σε προσωπικό
Επειδή υπάρχει ανησυχία στην τοπική κοινωνία ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στις καλένδες

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
- Ποιες ενέργειες έχει πράξει το υπουργείο ώστε το νέο Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων να λειτουργήσει σωστά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης.