Κούλογλου: Οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές της ΕΕ είναι η αιτία για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

10:04 π.μ. - Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024
10:02 π.μ. - Παρ, 09/04/2024
Image: Κούλογλου: Οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές της ΕΕ είναι η αιτία για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, στην "Ιεραπετρίτικη Γη"

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Στέλιος Κούλογλου, ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, φιλοξενήθηκε στην αγροτική - ενημερωτική εκπομπή του Ηχώ 99,8, "Ιεραπετρίτικη Γη".

Όπως είπε: «Την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο ήταν περικυκλωμένο από τρακτέρ, δυστυχώς όμως η Ευρωπαϊκή ελίτ δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των αγροτών». Είναι γεγονός πως οι αγρότες πιέζονται συνεχώς από μεγάλους παραγωγούς, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες και οι ξηρασίες καθώς και προβλήματα επιμόλυνσης που οδηγούν σε καραντίνα. Ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έριξε τις τιμές στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα. Τέλος, σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και το μεγάλο κόστος παραγωγής.

Σχετικά με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, ανέφερε πως οι αγρότες δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται τόσους μήνες μετά τις μεγάλες καταστροφές. Επιπλέον, θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια προκειμένου να είναι τα χωράφια καλλιεργήσιμα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα μέτρα που παίρνουν πίσω σχετίζονται άμεσα με τις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι. «Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα στον αγροτικό τομέα. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η σκέψη ότι όποιο πρόβλημα προκύπτει το λύνει η αγορά, όμως δεν είναι έτσι καθώς είναι αρμοδιότητα του κράτους να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται», κατέληξε.