Σιγουράκης: Υψηλή τιμή για το βελανίδι εξαιτίας της έντονης ζήτησης και της μικρής παραγωγής

12:50 μ.μ. - Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Παρ, 16/50/2024
Image: Σιγουράκης: Υψηλή τιμή για το βελανίδι εξαιτίας της έντονης ζήτησης και της μικρής παραγωγής

Ο Σπύρος Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος της Golden Farm, στην "Γεραπετρίτικη Γη" για την τάση των τιμών των κηπευτικών για την εβδομάδα που πέρασε

Ο κ. Σπύρος Σιγουράκης, οικονομολόγος και εκπρόσωπος της Golden Farm, μας έδωσε την εικόνα των κηπευτικών για αυτήν την εβδομάδα, όπως κάθε Πέμπτη στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8, "Γεραπετρίτικη Γη".

Την εβδομάδα που πέρασε τα πιπεροειδή διατηρούν τιμή πάνω από 1,60 σε όλες τις κατηγορίες ενώ υπάρχει πτώση στο αγγούρι Κνωσσού εξαιτίας των χαμηλών τιμών της Ισπανίας. Το αγγούρι Κνωσσού κυμαίνεται από 77 έως 80 λεπτά στην περιοχή της Ιεράπετρας. Η πτώση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν παραγγελίες από εξωτερικό και στον καλό καιρό ο οποίος έδωσε νωρίτερα μεγάλες ποσότητες παραγωγής. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να απορροφηθούν αυτές οι ποσότητες από την εσωτερική αγορά. «Πλησιάζουμε στο τέλος της καλλιέργειας του αγγουριού λόγω καλών καιρικών συνθηκών.»

Η ντομάτα βρίσκεται πάνω από 1 ευρώ ενώ το βελανίδι έχει υψηλή τιμή εξαιτίας της έντονης ζήτησης και της μικρής παραγωγής. «Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, οι διαφορές δεν ήταν τεράστιες καθώς το κρύο δεν προκάλεσε προβλήματα στην παραγωγή.» Η τιμή της μελιτζάνας μειώθηκε στο 1,10-1,20 εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν παραγγελίες.