Κρητικό περιβάλλον και διατροφή από το αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ

12:47 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Παρ, 23/47/2024
Image: Κρητικό περιβάλλον και διατροφή από το αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ

Για την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σε θέματα που αφορούν το Κρητικό Περιβάλλον και την Κρητική Διατροφή, ο επίκουρος καθηγητής Ιωάννης Δαλιακόπουλος στην "Γεραπετρίτικη Γη"

Με αφορμή την περίοδο των εσπεριδοειδών το ΕΛΜΕΠΑ διοργάνωσε μια δράση ενημέρωσης για μαθητές του Νομού Ηρακλείου σχετικά με το κρητικό περιβάλλον και την κρητική διατροφή. Ο κ. Δαλιακόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της σημερινής μέρας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης και πως αυτό διαμόρφωσε την Κρητική Διατροφή, η οποία είναι ευρέως γνωστή. Το ΕΛΜΕΠΑ έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο αγρόκτημα όπου υπάρχουν διάφορα εσπεριδοειδή και καλλιέργειες. «Ευτυχώς το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.» Ο κ. Δαλιακόπουλος ανέφερε πως υπήρχε μέχρι και ποικιλία από εδέσματα που είχαν ως βάση τα εσπεριδοειδή.

Είναι σημαντικό να μαθαίνουν τα παιδιά από πολύ νωρίς τον ρόλο της διατροφής, είπε μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλιματική κρίση θα επιφέρει κι άλλες αλλαγές, ωστόσο δεν είναι ανησυχητικό καθώς υπάρχουν λύσεις προκειμένου να γίνει ανθεκτικότερη η κρητική παραγωγή.