Θ. Γεραλής - Ιεράπετρα: Αναγκαίος ο έλεγχος καταγραφής ιδιοκτησιών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ως 5 Σεπτέμβρη

12:03 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Παρ, 19/03/2022
Image: Θ. Γεραλής - Ιεράπετρα: Αναγκαίος ο έλεγχος καταγραφής ιδιοκτησιών στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ως 5 Σεπτέμβρη

Περίπου το 10% των ιδιοκτησιών στον Δήμο Ιεράπετρας δεν έχει δηλωθεί – Τι δηλώθηκε στη νήσο Χρυσή

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2022 θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες της Ιεράπετρας και του Λασιθίου γενικότερα, να  ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Οι πολίτες δέχονται ήδη μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή στο κινητό τους για τις διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν.

Ο Υπεύθυνος στο Γραφείο Κτηματογράφησης Ιεράπετρας κ. Γεραλής Θεολόγος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα προτρέποντας τους πολίτες να ελέγξουν για την ορθότητα της καταγραφής και εάν χρειαστεί να προβούν σε αναγκαίες διορθώσεις. Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα, υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους και το ποσοστό αυτό σε επίπεδο δήμου Ιεράπετρας αγγίζει περίπου το 10%. Αναφορά έκανε και στη νήσο Χρυσή όπου εμφανίζονται περίπου 100 ιδιώτες οι οποίοι με συμβόλαια δηλώνουν ιδιοκτησίες στο νησί. Επίσης υπάρχουν δηλώσεις ιδιωτών για ιδιοκτησίες και στο διπλανό, Μικρονήσι.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γεραλή

-

Το ενημερωτικό μήνυμα που λαμβάνουν οι πολίτες από Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)

Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια

Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές που βλέπετε αναλυτικά παρακάτω, η 4η Ιουλίου 2022 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, (ή την 4η Νοεμβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ενότητα Κτηματογράφηση της ιστοσελίδας ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

- Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)

- Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, ή την 4η Νοεμβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στην ενότητα Κτηματογράφηση της ιστοσελίδας ktimatologio.gov.gr, ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr, ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

hxonews