Θ. Μανουσάκης: Οι δυσκολίες υλοποίησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως

12:45 μ.μ. - Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Παρ, 13/45/2020
Image: Θ. Μανουσάκης: Οι δυσκολίες υλοποίησης των μαθημάτων εξ αποστάσεως

Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα δηλώνει ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Με τα σχολεία στη χώρα μας κλειστά λόγω κορωνοϊού, το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο χάσιμο των μαθημάτων προωθεί τη διαδικασία των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Με σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερώνει τα σχολεία για το τι θα πρέπει να πράξουν.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας κ. Θοδωρή Μανουσάκη μας είπε ότι και εκείνοι ως σχολείο έλαβαν το έγγραφο και εξετάζουν τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων που συστήνονται από το Υπουργείο. Όπως εξήγησε υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Καταρχάς δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί ενημερωμένοι για τον τρόπο διδασκαλίας μέσω των ψηφιακών εργαλείων που προτείνει το Υπουργείο. Σε ότι αφορά το σχολείο τους ένας αριθμός εκπαιδευτικών έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά μαθήματα πιστοποίησης πάνω στον τρόπο χρήσης αυτών των μεθόδων, όχι όμως όλοι. Εκτιμά ωστόσο ότι αυτό είναι μια δυσκολία που ξεπερνιέται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ίντερνετ οπότε δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν ήδη σε προγράμματα που εφαρμόζει το σχολείο , εξηγεί με τη σειρά της η εκπαιδευτικός κα Βασαρμίδου Δέσποινα.

Επειδή είναι ένα ζήτημα που εκτιμούν ότι θα υπάρξει και σε άλλα σχολεία πιστεύουν ότι θα βρεθεί κάποια λύση χρειάζεται όμως χρόνος για να γίνει με ομαλότητα η όλη διαδικασία, επισημαίνουν.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μανουσάκη: