Θα λειτουργήσει Σχολή Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ιεράπετρα εάν οι συνθήκες κορωνοϊού το επιτρέψουν

2:48 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020
02:11 μ.μ. - Τετ, 04/48/2020
Image: Θα λειτουργήσει Σχολή Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ιεράπετρα εάν οι συνθήκες κορωνοϊού το επιτρέψουν

Θετικός ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου - Το ευχαριστώ του Διοικητή Δ. Καλιοντζή στους εθελοντές

Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοντζή. Όπως τόνισε φέτος είχαμε λίγα στρέμματα καμένων εκτάσεων,περίπου 20, γεγονός που καθιστά την φετινή χρονιά ως την πιο επιτυχημένη χρονιά των τελευταίων 10 χρόνων. Από την άλλη πάλι είχαμε αυξημένο αριθμό περιστατικών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ωστόσο οι φωτιές αυτές δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της υπηρεσίας αλλά και της σημαντικής και αποδοτικής παρέμβασης των εθελοντικών ομάδων. Εδώ ο κ. Καλιοντζής στάθηκε ιδιαίτερα απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους για τις περιπολίες αλλά και για τις καίριες παρεμβάσεις τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμο αλλά και την Αντιπεριφέρεια. Επίσης αναφέρθηκε στους εποχικούς πυροσβέστες που ενισχύουν την υπηρεσία η οποία μπορεί καλύτερα να οργανωθεί κάτι που δεν μπορεί να γίνει τώρα με το τέλος της αντιπυρικής γιατί χωρίς τους επιχικούς το προσωπικό μειώνεται αισθητά.

Μίλησε για την ανάγκη λειτουργίας δυο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε Μακρύ Γιαλό και Χριστό κάτι που προτείνουν στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσης της υπηρεσίας. Τέλος ο κ. Καλιοντζής είπε οτι είναι έτοιμη να λειτουργήσει Σχολή εθελοντών Πυροσβεστών με 30 και πλέον ενδιαφερομένους κάτι που θα γίνει προσεχώς εαν βέβαια οι συνθήκες κορωνοϊού το επιτρέψουν.

Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βάζουν φωτιά στην ύπαιθρο γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς πάντα υπάρχει. Εξάλλου όπως τόνισε, σε περίπτωση επέκτασης μια φωτιάς και τώρα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα παρόλο που η αντιπυρική περίοδος έληξε.