Θέμα χρόνου η απόσπαση Π. Αντωνάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:22 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Παρ, 12/22/2024
Image: Θέμα χρόνου η απόσπαση Π. Αντωνάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή η απόσπαση του αναισθησιολόγου

Στο γραφείο του Υπουργού η αίτηση απόσπασης του αναισθησιολόγου κ. Αντωνάκη, η οποία έχει κατατεθεί από τις 4/1 και αναμένεται μόνο η υπογραφή της από τον υπουργό. Είναι πια θέμα χρόνου η απόσπασή του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Νοσηλείας) στην Ιεράπετρα για την ακόμα καλύτερη μετεγχειρητική νοσηλεία των ασθενών και να μην μεταφέρονται στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Η απόσπαση του θα σηματοδοτήσει και την αρχή της αποφόρτισης των Ιεράπετριτών που μέχρι τώρα επέλεγαν τον Άγιο Νικόλαο εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγου στην Ιεράπετρα. Ο ίδιος τόνισε πως αν εφημερεύει αναισθησιολόγος και χειρουργός στην Ιεράπετρα, οι επεμβάσεις θα πραγματοποιούνται εδώ χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί ο ασθενής στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Η έλλειψη των αναισθησιολόγων στάθηκε ως αφορμή να αναγνωριστεί η χρησιμότητά τους. Είναι γεγονός πως ο όγκος των τακτικών χειρουργείων είναι τεράστιος στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας με συχνές αναβολές λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου.

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε πως οι αναισθησιολόγοι είναι ελάχιστοι στο νομό Λασιθίου και πλέον οι άριστοι γιατροί έχουν την τάση να φεύγουν από τα Δημόσια Νοσοκομεία και να κάνουν μια στροφή προς την Ιδιωτική Υγεία.