Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο κέντρο της Ιεράπετρας προτείνει η Δημοτική Κοινότητα

2:39 μ.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τρί, 13/39/2020
Image: Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο κέντρο της Ιεράπετρας προτείνει η Δημοτική Κοινότητα

Συζήτησαν για τη θέσπιση κανονισμού πρασίνου και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Αρκετά θέματα απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας. Προ ημερησίας διατάξεως σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζάκη εκλεγμένο με τη δημοτική παράταξη "Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο" συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στο κέντρο της πόλης μετά και την πεζοδρόμηση της πλατείας. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τέθηκε το ζήτημα της θέσπισης κανονισμού πρασίνου μετά και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κοπή δέντρων στην πλατεία και πρόσφατα στην αυλή σχολείου. Αλλά και γενικότερα για να αποκτήσει η Ιεράπετρα περισσότερο πράσινο. Αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου αλλά και σε συνδυασμό με τον κανονισμό κοινόχρηστων χώρων που θα πρέπει να προχωρήσει ώστε αρκετά ζητήματα να μπουν σε τάξη.

Ένα ακόμη θέμα ήταν ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει από νωρίς ώστε να δημιουργηθεί ένα εορταστικό κλίμα στον δήμο.

Επίσης τους απασχόλησε η δυσοσμία στον βιολογικό Κεντριού και Βαϊνιάς μετά από παράπονα που δέχθηκαν από πολίτες και αποφασίστηκε να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξετάσουν εάν υπάρχει πρόβλημα και εάν ναι να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή του.

Τέλος έκανε αναφορές στις κλαδοκοπές δέντρων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην πόλη.

Ο κ. Χατζάκης σημείωσε ότι οι αποφάσεις της Δημοτικής Ενότητας έχουν εισηγητικό χαρακτήρα και το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.