Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών για τη συμπλοκή στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

2:11 μ.μ. - Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
02:09 μ.μ. - Τρί, 28/11/2021
Image: Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των μαθητών για τη συμπλοκή στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και φοιτητών έγινε το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες και οι περιγραφές σοκάρουν

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε τρέχοντας από αυτό, και επιτέθηκε στους διαδηλωτές.

Πέταξαν πέτρες, πυρσούς, κρότου λάμψης όπως κι διάφορα άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα υπήρχαν κοντάρια και δύο φοιτητές τραυματίστηκαν, όπως αναφέρει το ThessToday.gr.

-

Οι μαρτυρίες για τη συμπλοκή: “Μας προκάλεσαν και τους επιτεθήκαμε”

Μαθητές του 1ου και 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Σταυρούπολης μίλησαν στους δημοσιογράφους για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης μπροστά από το σχολείο. Αποδίδουν ευθύνες στους φοιτητές των αριστερών οργανώσεων και υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν. Παραδέχονται ωστόσο ότι οι μαθητές ήταν εκείνοι που άσκησαν βία.

Φοιτητής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το σχολείο δήλωσε στο thestival: «Ο λόγος που πήγαμε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο για να διαδηλώσουμε ήταν γιατί μεταξύ των μαθητών υπάρχει ακροδεξιός θύλακας. Πριν από λίγες ημέρες είχαν επιτεθεί σε φοιτητές που μοίραζαν προπαγανδιστικό υλικό για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στον φασισμό. Τα καδρόνια που αναφέρουν οι μαθητές ότι κρατούσαμε είναι οι σημαίες που κρατάμε για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών μας».

Μαθητής περιγράφει στο thestival.gr: “Άρχισαν να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, βγήκαν παιδιά και τους έδειραν. Έπεσε ξύλο, είδαμε αίματα. Βγήκαν από το σχολείο με κουκούλες πιο πολύ για να υπερασπιστούν το σχολείο. Οι δικοί μας δεν είχαν ρόπαλα. Αυτοί έξω είχαν ρόπαλα και κράνη”.

“Έγινε συμπλοκή, γιατί είχαν έρθει τις προάλλες και μας έλεγαν ναζιστές. Κάποια παιδιά αναγκάστηκαν να τους χτυπήσουν και ήρθαν για διαμαρτυρία. Δεν ξέρω τίποτα για κράνη” είπε άλλος μαθητής.

“Ήρθαν οπλισμένοι. Είχαν βγάλει ανακοίνωση ότι θα έρθουν” πρόσθεσε.

Δείτε στα βίντεο του thestival.gr τι δήλωσαν μαθητές:

-

enikos.gr