Θετικοί στον κορωνοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ – Τι λέει ο γιατρός του αμερικανού προέδρου

7:55 π.μ. - Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
07:10 π.μ. - Παρ, 02/55/2020
Image: Θετικοί στον κορωνοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ – Τι λέει ο γιατρός του αμερικανού προέδρου

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Θετικοί βρέθηκαν στον κοροναϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Απόψε η σύζυγός μου κι εγώ βρεθήκαμε θετικοί στον κοροναϊό. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης. Μαζί θα το ξεπεράσουμε», αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι τίθεται «σε καραντίνα», όπως και η σύζυγός του Μελάνια, καθώς η στενή συνεργάτιδά του, Χόουπ Χικς, έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

«Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου μέσω Twitter. «Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας μας!», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή πόσες ημέρες θα διαρκέσει η απομόνωση, ή το πού θα βρίσκεται.

Την είδηση για τη Χόουπ Χικς, αποκάλυψε η δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, Τζένιφερ Γιάκομπς.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η Χικς ταξίδεψε μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο με το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One, στο Κλίβελαντ (Οχάιο), όπου έγινε το πρώτο ντιμπέιτ του ενοίκου του Λευκού Οίκου με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο αρχηγός του κράτους εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση την Τρίτη.

Τι λέει ο γιατρός του Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, «είναι καλά», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί.

Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο 74χρονος μεγιστάνας και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μια στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, η Χόουπ Χιξ, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

in.gr