Θλίψη για τον χαμό του Μαρίνου Βενιτουράκη

9:22 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 02/22/2023
Image: Θλίψη για τον χαμό του Μαρίνου Βενιτουράκη

Σήμερα στις 5 το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Κεντρί

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον Μαρίνο Βενιτουράκη που έφυγε χθες από τη ζωή εν ώρα εργασίας.

Η κηδεία θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στο Κεντρί Ιεράπετρας. Ο Μαρίνος, εργαζόμενος στον Δήμο Ιεράπετρας, πρώην διευθυντής της Παγκρήτιας Τράπεζας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους συναδέλφους του και είχε βοηθήσει πολλαπλώς και ειδικά με τις γνώσεις του γύρω από το διαδίκτυο πολλές εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Λασιθίου

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου μας Βενιτουράκη Μαρίνου υπαλλήλου του Δήμου Ιεράπετρας, το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λασιθίου εκφράζουν τη θλίψη και την βαθύτατη οδύνη τους για την απώλεια του και σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του, το Διοικητικό Συμβούλιο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

3.Το παρόν ψήφισμα να αποδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο Πρόεδρος Θωμάς Λιάγκος

Η Γεν.Γραμματεας Ειρήνη Πλαγερά

H ομάδα Ierapetra v.2 έγραψε χθες στη σελίδα της

Σε μια ημέρα ανείπωτης εθνικής τραγωδίας, πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετήσουμε και έναν ακόμη σπουδαίο άνθρωπο από τον τόπο μας. Ο Μαρίνος Βενιτουράκης δεν ήταν απλά ένας ακούραστος εργάτης του Δήμου Ιεράπετρας όπως πολύ σωστά γράφτηκε. Πριν από όλους, υποστήριξε πρωτοβουλίες και στάθηκε δίπλα σε οτιδήποτε αποτελούσε φάρο ελπίδας για αυτή την πόλη με έναν απόλυτα σιωπηλό, διακριτικό και συνάμα δυναμικό τρόπο. Ο "Φαντομάς" του καλού, που πίσω από ένα δημοτικό γραφείο στήριζε με όπλο την βαθιά γνώση του διαδικτύου που διέθετε, όλους εκείνους που κάποια στιγμή χρειάστηκαν βοήθεια ή ένιωσαν μόνοι, δεν είναι πια μαζί μας. Θα μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε άπειρα μηνύματα στο messenger, ανησυχίες, συμβουλές και ουσιαστική βοήθεια προς αυτή την ομάδα, όταν όλοι γύρω του, απολάμβαναν τον ύπνο του δικαίου.

Μερικές πρωτοβουλίες που στήριξε ο Μαρίνος ενεργά και πρέπει να θυμόμαστε όλοι τώρα που δεν είναι πια μαζί μας:

  • Πάλεψε δυναμικά για την Παραμονή του ΑΤΕΙ Ιεράπετρας και κατά του σχεδίου "Αθηνά" βοηθώντας σιωπηλά στο μεγαλειώδες βραδινό συλλαλητήριο με κεριά που διοργανώσαμε στην πόλη! Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες!!
  • Στάθηκε ενεργά δίπλα στις προτάσεις της ομάδας μας στην Δημοτική Κοινότητα της πόλης (2010-2014), βοηθώντας μας με δελτία τύπου, συμβουλές κ.α όταν κανείς δεν τις πίστευε... Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:
  •  Ίδρυση κέντρου Αγροτικής Τεχνολογίας & Έρευνας (Πρίν την κατάργηση του ΑΤΕΙ)
  • Σύσταση Φορέα Διαχείρισης, Αξιοποίησης, Προβολής της Νήσου Χρυσή καθώς και έλεγχος της επιχειρηματικής παρουσίας στο νησί (Πριν την σημερινή κατάσταση)
  • Ίδρυση πρότυπου καταφυγίου Ζώων και εγκατάσταση ειδικών υποδομών καθαριότητας στην πόλη (Πριν την εξέλιξη του Takis Shelter)
  • Μελέτη και σύστημα διαδικτυακής καταγραφής της Αγροτικής Οδοποιίας και των προβλημάτων της
  • Κατασκευή χώρου ελλιμενισμού (μαρίνας) ιστιοπλοϊκών και πλοίων αναψυχής με αναδιαμόρφωση του έργου της ''Ναυμαχίας'' και επέκταση λιμενικών υποδομών στον χώρο της παραλίας. (Πρίν την σημερινή μελέτη)
  • Διαμόρφωση Ανοιχτού Παραλιακού Γυμναστηρίου και βοηθητικών χώρων και κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης
  • Ένταξη συγκεκριμένων πεζοδρομήσεων στο ΣΧΟΑΑΠ (Πρίν το Open Mall)
  • Αναβάθμιση παρεχόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών του Δήμου και εισαγωγή του στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • Διαμόρφωση σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη όπως της υπαίθριας σκακιέρας, σήμανση για το σπίτι του Ναπολέοντα κ.α, προτάσεις για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων κτλ.

Δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να σου πούμε πόσο σε ευχαριστούμε και πόσο μας βοήθησες...

  • Ήταν ένας από τους διαχειριστές του Visit Ierapetra που προέβαλε την πόλη στα Social Media όταν ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα το έκαναν αλλά και του Ιστορικού Αρχείου της Ιεράπετρας στο facebook.
  • Ο ίδιος αναγνώρισε, ζήτησε υλικό, προώθησε και τελικά προέβαλε το B.I.G Party Ierapetra Xperience στην επίσημη σελίδα τουρισμού της Ελλάδας. (Visit Greece)
  • Ήταν από τους πρωτεργάτες του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και βοήθησε ενεργά το πρώτο Δ.Σ σε επικοινωνιακό και πρακτικό επίπεδο.
  • Βοήθησε ουσιαστικά στην μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση που έγινε ποτέ στην πόλη με το Ierapetra United που χρηματοδότησε δεκάδες φορείς της πόλης, αγόρασε όχημα για τον Ερυθρό Σταυρό και γέμισε αρκετές φορές τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πάλι σιωπηλά δίπλα στον αγώνα μας, ακούραστος και γεμάτος με ενθουσιασμό!
  • Βοηθός και στις άλλες εθελοντικές πρωτοβουλίες μας όπως την εγκατάσταση του ρολογιού στην ενορία Αφέντη Χριστού (και ας διαφωνούσε) κ.α, αλλά και πρωτοβουλίες τύπου "Let's Do it Greece" με στόχο την καθαριότητα και την προώθηση του εθελοντισμού, των παραλιών της πόλης κ.α

Σίγουρα ξεχνάμε πολλά, αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την ημέρα να περάσει χωρίς μια αναφορά σε αυτό τον άνθρωπο που έδινε την ψυχή του πίσω από μια οθόνη.

ΥΓ.: Δεν ξέρουμε αν διαλέξαμε την κατάλληλη φωτογραφία από το προφίλ σου αλλά κάπως έτσι σε φανταζόμαστε, μακριά από τις σκοτούρες, σήμερα!

Καλό ταξίδι Μαρίνο!

Peace - Love - Code 🙏

hxonews