Θολό το τοπίο για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και στην Ιεράπετρα λόγω κορωνοϊού

9:00 π.μ. - Τρίτη, 28 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Τρί, 28/00/2020
Image: Θολό το τοπίο για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και στην Ιεράπετρα λόγω κορωνοϊού

Ο Γ. Χατζάκης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη του Απρίλη, θολό παραμένει το τοπίο στον τουρισμό και είναι ακόμη αδιευκρίνιστο εάν και πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σαιζόν, λόγω κορωνοϊού , δηλώνει στον Ηχώ 99,8 το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης. κ. Γιώργος Χατζάκης.

Προσθέτει ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν για τη νέα σαιζόν είναι συγκεχυμένα. Γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο Ε.Ε. για πιστοποιητικά υγείας για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν. Έχει μεγάλη σημασία όμως ο αριθμός των κρουσμάτων στις χώρες προορισμού προς την Ελλάδα. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε και από ποιες χώρες θα ανοίξουν πτήσεις. Όλα αυτά λοιπόν εγείρουν ερωτήματα που δεν μπορούν άμεσα να απαντηθούν γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας. Όχι μόνο στη χώρα μας που είναι ευτυχώς σε ένα καλό επίπεδο αλλά και στις λοιπές χώρες της Ευρώπης και παγκόσμια, τονίζει ο κ. Χατζάκης.

Σε ότι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό εκτίμησε ότι πιθανότατα οι περισσότεροι θα επιλέξουν προορισμούς πιο κοντά στην κατοικία τους. Κάποιοι θα επιλέξουν πλοίο ή αεροπλάνο κυρίως την περίοδο που θα πάρουν τις άδειες τους. Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία το πιο πιθανό δεν θα ταξιδέψουν γιατί δεν θα θέλουν να ρισκάρουν την υγεία τους.

Τόνισε ότι το άνοιγμα των ξενοδοχείων όπως πληροφορούνται θα γίνει με περιορισμούς ως προς την πληρότητα όπου ενδεχομένως να τεθεί κάποια ποσόστωση , η κίνηση στους κοινόχρηστους χώρους θα είναι ελεγχόμενη, θα πρέπει να προστατευτεί το προσωπικό. Υπάρχει όμως και προβληματισμός για τη χρήση των κλιματιστικών ή το πολύ σημαντικό τι θα γίνει σε περίπτωση που προκύψει κάποιο κρούσμα κορωνοιού.

Η πολιτεία σε αυτές τις δύσκολες μέρες και για τον τουρισμό όπως και για άλλους κλάδους μπορεί να λάβει μέτρα ενίσχυσης όπως αναστολή πληρωμών ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, να εξασφαλίσει ευνοϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ξενοδόχοι μέσω των συλλογικών τους οργάνων καταθέτουν τις προτάσεις τους.