Θραψανιώτης: Αδιαφορία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι

12:19 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Πέμ, 21/19/2021
Image: Θραψανιώτης: Αδιαφορία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ στον Άγιο Νικόλαο ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι και τις γενικότερες αλλαγές που προωθούνται για τα πανεπιστήμια.

Σε ότι αφορά στο Λασίθι ο κ. Βουλευτής είπε ότι έχει σταματήσει να συζητείται το θέμα και σε επίπεδο Ιεράπετρας και σε επίπεδο Αγίου Νικολάου, γενικά. (Θυμίζουμε ότι σε αναστολή είναι η λειτουργία των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα και Φυσικής Αγωγής στον Άγιο Νικόλαο) Έκανε μια αναφορά σε ενέργειες και συσκέψεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια προσθέτοντας ότι έχουν σταλεί φάκελοι αξιολόγησης ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Είχε μάλιστα συσταθεί μια επιτροπή, όμως η τύχη της αγνοείται ενώ θύμισε οτι είχαν γίνει και κινητοποιήσεις για τις σχολές στον νομό.

Σημείωσε οτι τώρα «Ως τοπική κοινωνία πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα. Εμείς τα συστήσαμε και εμείς θα τα λειτουργήσουμε εάν δεν το κάνει η παρούσα κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλευτής.

Στη συνέχεια ο κ. Θραψανιώτης μίλησε για το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία ανέφερε ότι οι αλλαγές που προτείνονται έχουν στόχο αποδυνάμωσης και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αυτό αποδεικνύεται πχ με την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων με τα πανεπιστήμιο. Επιπλέον ο τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια που προτείνεται σημαίνει αποδυνάμωση περιφερειακών πανεπιστημίων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Θραψανιώτη: