Θραψανιώτης: Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων του Λασιθίου

12:23 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Παρ, 15/23/2021
Image: Θραψανιώτης: Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων του Λασιθίου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης στον Ηχώ 99,8

Προβληματισμό και ερωτήματα προκύπτουν μετά την παραίτηση του συντονιστή Covid -19 του νομού, κ. Νίκου Μουδατσάκη, αναφέρει ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης κάνοντας στη συνέχεια λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης της ΝΔ για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας με προσωπικό, τονίζοντας πως η προσπάθεια μετάθεσης των δικών της ευθυνών για το μεγάλο αριθμό θανάτων στους γιατρούς, και όχι στην έλλειψη ΜΕΘ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ. Κοντοζαμάνης δηλώνει ότι οι γιατροί αποφασίζουν αν θα στείλουν τους ασθενείς στις ΜΕΘ, οι ΜΕΘ περισσεύουν! Ο κ. Πέτσας μας έλεγε ότι “αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει ένα σωρό λεφτά”, επισημαίνει σε δηλώσεις του.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βουλευτής είπε ότι ο δημόσιος τομέας της υγείας είναι υποστελεχωμένος στη χώρα μας. Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2018 και τον Μάρτιο του 2019 ετοίμασαν προκήρυξη για 950 γιατρούς ώστε να στελεχωθούν νοσοκομεία. Έγιναν οι εκλογές προέκυψε νέα κυβέρνηση που πάγωσε τις προκηρύξεις αυτές και δεν προκηρύχθηκαν νέες θέσεις, δεν έχουν προσληφθεί γιατροί και τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα.

Το περιστατικό που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου αναδεικνύει τις ελλείψεις προσωπικού στη ΜΕΘ - Covid 19 στον Άγιο Νικόλαο και κατ΄επέκταση της ΜΕΘ στον Άγιο Νικόλαο όπου δεν προβλέπεται η στελέχωση της ούτε άλλωστε αυτής του Ρεθύμνου. Με την τρέχουσα προκήρυξη για επικουρικούς γιατρούς δεν προβλέπεται κάλυψη θέσης για τη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ο Επικουρικός που εργάζεται τώρα εκεί ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτηση σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο για να μετακινηθεί και μονιμοποιηθεί όπως άλλωστε έχει δικαίωμα. Το πρόβλημα στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου προέκυψε επειδή μια γιατρός είναι σε άδεια κυήσεως και ένας άλλος γιατρός ασθένησε, ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο άλλοι γιατροί να στηρίξουν τη ΜΕΘ covid ο κ. Θραψανιώτης ανέφερε ότι το ζητούμενο δεν είναι να ενισχυθεί πχ με μετακινήσεις, μια κλινική όπου υπάρχει πρόβλημα και να αποδυναμωθεί μια άλλη δεδομένου εξάλλου ότι υπάρχουν ασθενείς και με άλλες παθήσεις που επίσης πρέπει να εξυπηρετηθούν. Τι θα γινόταν στο ενδεχόμενο μετακίνησης στον Άγιο Νικόλαο γιατρών από τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας ή Σητείας. Το ζητούμενο επομένως είναι η στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόνισε.

Αναφερόμενος τέλος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία είπε ότι ανάμεσα σε άλλα αυτό που προτείνουν είναι η πρόσληψη προσωπικού και να αυξηθεί το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία σε βάθος χρόνου, για να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.