Θραψανιώτης για ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Στηρίζω το αίτημα για αναστολή κατεδαφίσεων

2:28 μ.μ. - Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021
02:10 μ.μ. - Τρί, 12/28/2021

Τι είπε για προσαγωγό διώρυγα Μύρτου, Παιδεία και Υγεία

Συνέντευξη παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης με αναφορές σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης καθώς επίσης για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας αλλά και την προσαγωγό διώρυγα Μύρτου. Μετά και τις συναντήσεις που είχε με τον ΤΟΕΒ, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και καταστηματάρχες της παραλίας.

hxonews

Ειδικότερα για την προσαγωγό ο κ. Θραψανιώτης εκτίμησε ότι το έργο θα γίνει παρά τη μεγάλη , αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται και δημιουργεί προβληματισμό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ο εργολάβος έχει λάβει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή και το πρόβλημα που φαίνεται πως υπάρχει έχει να κάνει με την προμήθεια σωληνώσεων που καθυστερεί, πιθανόν, λόγω ανατιμήσεων. Θα έπρεπε βέβαια και ο εργολάβος έγκαιρα να είχε προμηθευτεί τους σωλήνες, σχολίασε ο κ. Βουλευτής.

hxonews

Σε ότι αφορά στο παραλιακό μέτωπο και τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών μετά και τη συνάντηση που είχε με καταστηματάρχες που του μετέφεραν την αγωνία για την επόμενη μέρα, εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνει αναστολή των κατεδαφίσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν ενέργειες από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη Επίσης να υπάρχουν ολοκληρωμένες ώστε οι καταστηματάρχες να γνωρίζουν τι θα γίνει στην παραλία μετά τις κατεδαφίσεις και πως θα μπορέσουν να δουλέψουν. Και βέβαια να υπάρξει χρηματοδότηση για το έργο της ανάπλασης της παραλίας. Ολοκληρωμένη μελέτη, δεν υπάρχει ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Εάν λοιπόν δεν δοθεί αναστολή, θα είναι καταστροφικό για τους επαγγελματίες. Θα πρέπει οι καταστηματάρχες να κάνουν αίτηση αναστολής κατεδάφισης που θα απευθύνεται και προς τους Βουλευτές του νομού και την κυβέρνηση. Με βάση και αυτό μπορεί να κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε.

hxonews

Τέλος αναφέρθηκε σε θέματα υγείας με ιδιαίτερη αναφορά στο Διαλυνάκειο της Νεάπολης, Ενώ σε ότι αφορά την παιδεία είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για συγχώνευση τμημάτων ειδικά σε μια περίοδο πανδημίας. Τονίζοντας ότι δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο με 27 μαθητές μέσα στην τάξη και μέσα από όλο αυτό φαίνεται το πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την παιδεία. Αλλά και το ότι προωθεί την ιδιωτική πρωτοβουλία.