Θραψανιώτης: Κραυγή απόγνωσης από το ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ

8:07 π.μ. - Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 π.μ. - Τρί, 07/07/2021
Image: Θραψανιώτης: Κραυγή απόγνωσης από το ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας, επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν- Κ.Υ Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» με ΘΕΜΑ «Κραυγή απόγνωσης».

Με την κατάθεση της αναφοράς αναδεικνύεται η έντονη ανησυχία των εργαζομένων, καθώς η σκληρή απόφαση για αναστολή της εργασίας και στέρησης του μισθού τους, θα οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση των δομών δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο η αναστολή εργασίας σε 13 εργαζόμενους θα επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία του, όταν είναι ήδη γνωστά τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του λόγω υποστελέχωσης.

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν- Κ.Υ Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ» με ΘΕΜΑ «Κραυγή απόγνωσης».

Στην επιστολή εκφράζονται έντονες ανησυχίες και προβληματισμός για την επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ", καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν βγει σε αυτό σε αναστολή 13 εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλεται πίσω από τη σκληρή αυτή απόφαση, υπάρχει σκοπιμότητα για το κλείσιμο του νοσοκομείου και ίσως αποτελεί το πρώτο βήμα για την εκχώρηση της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Σε μία δύσκολη συγκυρία, την ώρα που τα νοσοκομεία ξαναγεμίζουν, η αποψίλωσή τους από το υγειονομικό προσωπικό, καθιστά ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναστολές εργασίας έχει ως άμεση συνέπεια να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο, ενώ σε συνδυασμό με τη χρόνια υποστελέχωση που αντιμετωπίζει, θα οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση τις δομές δημόσιας υγείας.

Επιπρόσθετα η επιβολή αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού σε βάρος των υγειονομικών, προσώπων τα οποία μέχρι χθες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία, έχει στοιχεία αντιδημοκρατικού τιμωρητικού χαρακτήρα.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 6-9-2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ

Η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στονυγιή, απομονωμένο, ανένταχτο, περιθωριοποιημένο, αποκλεισμένο, απειλημένο, εκβιασμένο και σε αναστολή υγιή «λεπρό» ανεμβολίαστο υγειονομικό χωρίς άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο (ασύντακτα) οδηγεί στη δημιουργία μίας νέας υγειονομικής κρίσης σε καιρό πανδημίας και κατ'επέκταση κενών σε βασικές παροχές υγείας για τους πολίτες. (5η μέρα αναστολών εργασίας και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, τώρα προσπαθούν να προκηρύξουν τις θέσεις! «λένε» είμαστε σε «πόλεμο» με τον αόρατο εχθρό! Και τους μαχητές; τους πετάμε στον καιάδα; ΕΥΓΕ! Μεγαλοπρεπές σχέδιο! Αντάξιο του Βοναπάρτη!

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας έτσι και στο Γ.Ν. – Κ.Υ.Νεάπολης "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ" από την 1ηΣεπτεμβρίου έχουν βγει σε αναστολή 13 εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι που μέχρι της 31 Αυγούστου παρείχαν με συνέπεια, υπευθυνότητα, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλειαενάντια σε όλες τις αντιξοότητες, φρουροί της Δημόσιας Υγείας (ούτε μάσκες δεν υπήρχαν) τις υπηρεσίες τους, αντάξιοι στο έργο που κλήθηκαν να επιτελέσουν ιδιαίτερα κατά το διάστημα του 1ου κύματος της πανδημίας και τώρα; Στο 4ο κύμα; Στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το Σύνταγμα; Ευρωπαϊκό και Εθνικό; Δυστυχισμένε μου ασθενή, συμπολίτη, φίλε, κουμπάρε, συγγενή μου, πόσες θυσίες έκανες για να παραμείνεις στην Ευρώπη και να πληρώνεις πρόστιμα για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πόσους αγώνες και επαναστάσεις έκανες για να ζεις ελεύθερος και πάλι σκλαβωμένος είσαι!

Με την εξαναγκαστική απουσία αυτών των εργαζομένων το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεάπολης "ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ" καλείται να αντιμετωπίσει λειτουργικά προβλήματα τα οποία βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και το μέλλον του ίδιου του Νοσοκομείου και γιατί όχι,ίσως και να επιβεβαιώνουν τις φήμες που εδώ και δεκαεννέα μήνες μεταφέρονται από στόμα σε στόμα για το«άρτια σκηνοθετημένο και τέλεια ενορχηστρωμένο» σχέδιο, για το κλείσιμο του «Διαλυνάκειου».

 Στην ήδη αποδυναμωμένη Διοικητική Υπηρεσία παραμένουν μόνο2 μόνιμοι υπάλληλοι από τους 6! που προς Θεού, δεν πρέπει και δεν επιτρέπετε να αρρωστήσουν! όλοι οι υπόλοιποι τέθηκαν σε αναστολή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διοικητική υπηρεσία.Το αποτέλεσμα; το Νοσοκομείο να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδα του,δεν θα γίνονται πληρωμές και θα υπάρξει πρόβλημα με τους προμηθευτές.

 Δεν πληρώνονται οι εφημερίες Ιατρών και υπερωρίες λοιπού προσωπικού μηνών Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου καθώς και η τακτική μισθοδοσία μόνιμου, επικουρικού και ΙΔΟΧ προσωπικού μηνός Οκτωβρίου και πιθανόν Νοεμβρίου 2021

 Στην κρίσιμη περίοδο του 4ου κύματος της πανδημίας ο νευραλγικός τομέας της καθαριότητας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες ακόμα και για τη διαχείριση των περιστατικών covid.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ

«ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ»

 Στο τμήμα της Λινοθήκης θα προκύψουν προβλήματα στον ιματισμό.

 Απουσία Τεχνικής Υπηρεσίας

 Απουσία φύλαξης κατά τις νυχτερινές ώρες.

 Οι Γενικοί Ιατροί του χώρου μας καλούνται για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να καλύψουν ανάγκες στα ΤΕΠ του ΓΝΑΝ με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας υγείας (εμβολιαστικό, τακτικά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία κλπ)

 Η Παθολογική κλινική και η κλινική covid θα καλύπτονται από Παθολόγο Ιατρό για λίγες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας και μάλλον εκτός Σαββατοκύριακου παραμένοντας οι νοσηλευόμενοι ασθενείς άκουσον άκουσον στον …… «αυτόματο πιλότο» ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του Υπουργείου Υγείας;

Απαριθμώντας τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και η ύπαρξη του ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. Ειδικά μετά την αποδοχή της παραίτησης της Αναπληρώτριας Διοικήτριας όπου το Νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο χωρίς Αναπληρωτή Διοικητή.

Σήμερα, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία προσπαθούν να εγκαταστήσουν την ανισότητα, να σπείρουν την διχόνοια, να καλλιεργήσουν το μίσος και το στιγματισμό.Η δημοκρατία μας σείεται απ’ άκρη σ’ άκρη, το διωγμένο των υγιών «λεπρών» ενάντια στο ψηφισμένο ακαταδίωκτό τους ίσως και να αποβεί ως το Βατερλό του «Μεγαλοπρεπούς Βοναπάρτη»!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας.Να καταργηθεί – ανασταλεί ο Νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.Να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στις θέσεις τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί μας, για να κρατήσουμε τη Δημοκρατία, την Υγεία και τα Νοσοκομεία μας ζωντανά(ανοικτά)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ»

Εκ του ΔΣ