Θύμα ηλεκτρονικής απάτης επιχειρηματίας στην Ιεράπετρα

10:41 π.μ. - Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021
10:10 π.μ. - Παρ, 15/41/2021
Image: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης επιχειρηματίας στην Ιεράπετρα

Πως περιγράφει στο hxonews.gr το περιστατικό

Σε απόγνωση συμπολίτισσα επαγγελματίας από την Ιεράπετρα η οποία θέλησε να κάνει αγορά μέσω του διαδικτύου αλλά δυστυχώς φαίνεται πως έπεσε θύμα απάτης και κινδυνεύει να χάσει 5.500,00 ευρώ τα οποία κατέθεσε ηλεκτρονικά μέσω e - banking. Προκειμένου μάλιστα να διαλευκάνει την υπόθεση προέβη χθες σε καταγγελία κατ΄ αγνώστου και προς την τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, περί τα τέλη του Σεπτέμβρη θέλησε να κάνει μια διαδικτυακή αγορά ενός μηχανήματος, κλαρκ. Ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία, η οποία της ζήτησε αρχικά το ποσό των 500,00 ευρώ ως προκαταβολή. Σε νεότερη επικοινωνία η εταιρία ζήτησε επιπλέον ποσό 1000,00 ευρώ και σε μια επόμενη της ζήτησαν να καταθέσει το υπόλοιπο ποσό, συνολικά δηλαδή 5.500,00 ευρώ για να το στείλουν. Μη υποψιαζόμενη, προχώρησε στις καταθέσεις ωστόσο όμως αν και έχουμε 15 Οκτωβρίου δεν έχει παραλάβει ακόμα το μηχάνημα.

Σημειωτέων ότι μισή ώρα περίπου μετά την τελευταία κατάθεση, η Τράπεζα την ενημέρωσε ότι για τον συγκεκριμένο λογαριασμό υπάρχουν αναφορές για απάτες. Αυτό, τονίζει η επαγγελματίας, σημαίνει ότι η τράπεζα παρακολουθούσε τον λογαριασμό. Επομένως εκείνο που προβληματίζει είναι γιατί εξ αρχής η Τράπεζα δεν έχει μπλοκάρει τον συγκεκριμένο λογαριασμό, ώστε να προστατεύσει τους πελάτες της, αφού υπάρχουν αναφορές για απάτη. Γιατί η ενημέρωση δεν έγινε ήδη από την πρώτη κατάθεση ώστε να μην προχωρήσει στις επόμενες; Για όλο αυτό αισθάνεται ότι η Τράπεζα δεν την προστάτευσε. Ούτε η αρχική απάντηση της Τράπεζας για τοπως θα μπορέσει να πάρει τα χρήματά της πίσω την ικανοποίησε καθώς δεν ήταν σαφής και ξεκάθαρη και της επισημάνθηκε μάλιστα ότι θα λάβει πίσω, μέρος των χρημάτων.

Προκειμένου λοιπόν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μετέβη στην αστυνομία όπου προχώρησε καταγγελία κατ΄ αγνώστου και προς την τράπεζα. Συνέστησε τέλος στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.